de 5 grootste schoenentrends voor lente 2024 – sneakers zijn er geen van

Geüpdatet op 25 maart 2024 door Lore Ginneberge Foto’s: Launchmetrics Spotlight
de 5 grootste schoenentrends voor lente 2024 – sneakers zijn er geen van Launchmetrics Spotlight

Vaarwel sneakers: ontdek de schoenentrends van lente 2024 die de spelregels veranderen. Terwijl sportieve schoenen langzaam van hun voetstuk dalen, verwelkomen we een nieuw seizoen vol kleur, creativiteit en karakter. Van kitten heels tot ballerina's met sokjes, vijf onweerstaanbare schoenentrends die de toon zetten.

Terwijl we (lichtjes) afscheid nemen van de alomtegenwoordige sneaker, verwelkomen we deze nieuwe trends met open armen.

1. Rode schoenen - de nieuwe neutraal

Het lijkt wel of de catwalks in vuur en vlam staan door de opkomst van rode schoenen. Van de wijnrode sandalen bij Hermes tot het gedurfde accent bij Givenchy en Stella McCartney: het is duidelijk dat elk merk zijn liefde voor rood wil tonen. Deze trend moedigt een volledige ton-sur-ton rode look aan, waardoor je outfit een onvergetelijke indruk achterlaat.

2. Kunstwerken aan je voeten

Waarom zou je je beperken tot saai schoeisel als je voeten kunnen schitteren als juweeltjes? Dit seizoen transformeren schoenen in echte kunstwerken, verrijkt met veren, parels, strikken en linten. Balmain komt met zwarte 'Black Swan'-eske creaties, terwijl Ulla Johnson en Chloé de natuur eerden met florale sandalen. Schoenen zijn niet langer een bijzaak, maar het statement item van je outfit.

3. Ballerina’s

Of je nu een fan bent of niet, ballerina's zijn hier om te blijven. Dit voorjaar vind je ze onder korte jurken en shorts, met of zonder het iconische strikje. Grote modehuizen moedigen ons aan deze te dragen met licht transparante sokken. Het is tijd om deze schattige schoentjes te herwaarderen en een plek te geven in je lentegarderobe.

4. Spotlight op sokken

Dit seizoen gaat het niet alleen om de schoenen, maar ook om wat je eronder draagt. Sokken krijgen eindelijk de aandacht die ze verdienen, of ze nu matchen of juist opvallend contrasteren met je sandalen of pumps. Gezien op de catwalks van Victoria Beckham tot Jil Sander, is het duidelijk: sokken zijn niet meer alleen praktisch, maar doen dienst als extra accessoire.

5. Puntige kitten heels 2.0

De puntige kitten heel, een favoriet van vorig seizoen, krijgt een upgrade. Merken als Saint Laurent, Mugler en Valentino houden vast aan de gevaarlijk puntige esthetiek, maar voegen er een twist aan toe met riempjes en transparante materialen. Het resultaat? Een schoen die even veelzijdig als gewaagd is.

Shop onze selectie

1
Jimmy Choo via Designer Outlet Roermond
Zwarte pumps met parels
SHOP HIER
slingback ballerina's
2
Gucci
slingback ballerina's
SHOP HIER
3
Bobbies
Gouden sandaaltjes
SHOP HIER
4
Sandy Liang
Rode ballerina's met dubbel bandje
SHOP HIER
Slingback pumps
5
Diesel
Slingback pumps
SHOP HIER
6
Kurt Geiger
Gouden mary janes
SHOP HIER