Bowls, taco’s, burgers… dit zijn de beste street food restaurants in Gent

Geüpdatet op 22 maart 2024 door Daphne Dorgelo
Bowls, taco’s, burgers… dit zijn de beste street food restaurants in Gent

Uitgebreid uit eten gaan is leuk, maar soms ben je op zoek naar een simpelere hap. Zoals bij deze street food restaurants in Gent.

Maar waar in Gent vind je dezelfde ramen zoals de broeierige straten van Japan? Of taco's zoals Mexicaanse grootmoeders die zouden bereiden?

Seoul South Station

We trappen gelijk af met een nieuw adresje in de levendige studentenbuurt Overpoort in Gent dat je meeneemt naar Seoul. Onder de naam Seoul South Station serveert dit streetfood restaurant Koreaanse gerechten. Stap je de zaak binnen, dan proef je niet alleen van Korean fried chicken, maar ook van de straten van Korea dankzij de muren, rode vloeren, paarse muren en accenten van metaal. Naast de gefrituurde kip, eet je er ook bloemkoolnuggets, zoete aardappel friet en dumplings. Wat je volgens ons niet mag overslaan? De signature kimchi.

Overpoortstraat 98, 9000 Gent

Boker Tov

Boker Tov, een Israëlische deli met bar en keuken dat eind 2023 opende, brengt de smaken van Tel Aviv naar Gent. Gevestigd nabij het Gravensteen, voorheen bekend als koffiebar Het Moment, is dit de vierde vestiging. Je kunt hier all day terecht, met ontbijt- en lunchopties zoals baba ganoush, croissants met honing labneh, zuurdesembroodjes, tabouleh, pastrami, en zoete lekkernijen. 's Avonds eet je er burgers en pitta's, uitgebreide mezze schotel en diverse dips. Sluit je maaltijd af met huisgemaakte zoete desserts zoals babka, rosewater pudding en tahini brownies.

Burgstraat 20, 9000 Gent

Zuru Zuru Ramen

Zuru Zuru Ramen heeft zich als ramen restaurant snel ontpopt tot een geliefde plek voor Japanse expats en toeristen, die het restaurant via X (het populairste sociale medianetwerk in Japan) aan elkaar aanbevelen. Dit is een erkenning van de authenticiteit en kwaliteit van het restaurant, ondanks dat het gerund wordt door een Belgische chef, Nick Hofman. Nick heeft dan ook de knepen van het vak geleerd in Yokohama, waar hij een intensieve en hands-on opleiding volgde bij Japanse culinaire grootmeesters. Ook Belgische reizigers die tijdens hun avonturen in Japan de smaak te pakken kregen, vinden hier die authentieke Japanse smaak terug de afgelopen vijf jaar.

Kortrijksesteenweg 110 bus 001, 9000 Gent 

Tush

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Charly Helm (@madebyhelm)

TUSH heeft een menu van internationaal street- en comfortfood, met een focus op burgers, buns, bao's en taco's. Het is geen trendy restaurant met healthy opties, maar een plek waar je je volgens hen geen zorgen hoeft te maken over je dieet of stress. Het gaat erom de dingen luchtig en leuk te houden terwijl ze zich serieus inzetten voor hun waarden, zoals het feit dat al hun vlees en groenten rechtstreeks van lokale boerderijen komen. Lokaal, duurzaam en comforting.

Hoogpoort 50, 9000 Gent

Umamido

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Umamido Ramen Shops (@umamido)

Umamido, met al een vestiging in Gent, opent op donderdag 29 februari een tweede vestiging wegens groot succes. Dat snappen we volkomen, want de ramen stellen nooit teleur. Hun huisgemaakte bouillons trekken twaalf uur lang laat voor een volle, rijke smaak. Met toevoeging van noedels en heerlijke toppings zoals knapperige groenten, flinterdun varkensbuikspek, (of een van de vegetarische opties) en een zachtgekookt ei, is je slow street food compleet.

Walpoortstraat 38, 9000 Gent

Taco Santo

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hungry? (@tastewitherica)

Fancy taco's? Dan is Taco Santo een van de top rated restaurants van Gent. In hun unieke concept staat de traditionele maïstortilla centraal, evenals de huisgemaakte Mexicaanse sauzen en vullingen, gekookt op dezelfde wijze als hun grootmoeders dat deden. Alles wordt steeds vers bereid met kwaliteitsvolle ingrediënten. Aan sfeer ontbreekt het ook zeker niet, sterker nog: je krijgt er instant een zomergevoel. Hun succes in Gent is groot en heeft er zelfs al toe geleid dat je ze nu op twee plekken vindt.

Gebroeders Vandeveldestraat 3, 9000 Gent en Joremaaie 1, 9000 Gent