10 tips om een langeafstandsrelatie spannend te houden

Geüpdatet op 25 oktober 2023 door Lore Ginneberge
10 tips om een langeafstandsrelatie spannend te houden Launchmetrics

In de wereld van globaal reizen, studeren en werken is een langeafstandsrelatie een steeds vaker voorkomend fenomeen. Deze vorm van daten brengt eigen uitdagingen mee, vooral als het gaat om het onderhouden van een spannende en gezonde relatie. Dus hoe houd je de vlam brandend en de connectie sterk als je partner kilometers verderop is?

10 Tips voor het onderhouden van een langeafstandsrelatie

1. Maak gebruik van creatieve communicatie

Kies eens voor iets anders dan het gebruikelijke videogesprek. Stuur bijvoorbeeld een handgeschreven brief of een voicememo waarin je een kort verhaal of een droom deelt.

2. Bezoekjes met een thema

Als jullie elkaar bezoeken, maak dan elk bezoek speciaal met een thema. Het kan iets eenvoudigs zijn als 'filmavond' of meer avontuurlijk zoals 'lokale hotspots verkennen'.

3. Virtual Reality daten

Investeer in VR-headsets om virtuele dates naar een ander niveau te tillen. Samen een virtuele wereld verkennen kan verrassend romantisch zijn (en nee, het hoeft niet Mars te zijn).

4. Gedeelde activiteiten op afstand

Probeer op afstand dezelfde online workout te doen of samen te koken via een videogesprek. Dit soort gezamenlijke activiteiten helpt om het gevoel van 'samen zijn' te versterken.

5. Openhartig over gevoelens en verlangens

Een langeafstandsrelatie vraagt om een extra portie eerlijkheid, ook over seksuele behoeften en fantasieën. Veilig sexting of intieme videogesprekken kunnen hier een spannende rol in spelen.

6. Coördineer dagelijkse routines

Het kennen van elkaars dagelijkse schema helpt om 'binnengluren' in elkaars leven mogelijk te maken. Net als een realityshow, maar dan met minder drama - hopelijk.

7. Geplande en ongeplande digitale aandacht

Naast geplande videogesprekken, kunnen spontane 'ik denk aan je' berichten of onverwachte selfies de langeafstandsrelatie spannend houden.

8. Lange termijn doelen stellen

Of het nu een gezamenlijke vakantie is of plannen om uiteindelijk te gaan samenwonen, concrete toekomstplannen maken de afstand en de tijd apart draaglijker.

9. Leef je eigen leven

Verwaarloos je vrienden of hobby’s niet. Een evenwichtig sociaal leven naast je relatie zorgt voor emotionele gezondheid en geeft je ook meer om over te praten met je partner.

10. Seksspeeltjes en apps voor koppels

Er zijn tegenwoordig tal van seksspeeltjes die speciaal ontworpen zijn voor langeafstandsrelaties en te bedienen zijn via een app. Dit kan een nieuwe dimensie toevoegen aan jullie intieme momenten, zonder dat iemand hoeft te leren teleporteren.

Afstand mag dan een getal zijn, maar het heeft wel degelijk impact op de dagelijkse dynamiek van een relatie. Gelukkig zijn er meer manieren dan ooit om dichtbij te blijven, in hart en geest, en ja, ook fysiek. Zoals met elke relatie, vraagt het onderhouden van de connectie over lange afstand om een constante investering - maar met deze tips moet het zeker lukken om het vuur levend te houden.