Gezondheid in een flesje : interview met Amandine De Paepe

Gepubliceerd op 23 oktober 2023 door ELLE Partner
Gezondheid in een flesje : interview met Amandine De Paepe

Met een groeiende interesse in gezondheid en welzijn, lijken vitaminen steeds meer een vaste plek in onze routines te veroveren. Amandine De Paepe, orthomoleculair voedingswetenschapper en oprichtster van Insentials, vertelt ons over haar passie voor holistische gezondheid, de rol van vitamines in ons dagelijks leven, en deelt haar mening over VITHIT, het vitaminedrankje dat zich onderscheidt van de rest.

Amerikaanse eye-opener

Amandine's interesse voor voeding werd aangewakkerd toen ze op haar zestiende een paar maanden naar Amerika vertrok: "In het gastgezin waar ik verbleef, dronken we liters cola, en groenten waren schaars. Die ervaring heeft mijn interesse in voeding alleen maar versterkt en me aangemoedigd om mijn studie op dat gebied voort te zetten." zegt ze.

© Amandine de Paepe

Van medicijnen naar vitaminen

Amandine was vroeger werkzaam in de farmaceutische sector en heeft van dichtbij meegemaakt hoe er vooral aandacht is voor symptoombestrijding. "De benadering in de geneeskunde is vaak erg curatief; we focussen op symptomen zonder dieper te graven naar de oorzaken.” Met Insentials wil ze daarom ook de oorzaak van binnenuit aanpakken, en daarbij spelen vitamines een niet te missen rol. Ook haar persoonlijke strijd met fertiliteitsproblemen heeft ervoor gezorgd dat ze haar vitaminetekort onder de loep nam.

De rol van vitamines in ons dagelijks leven

"We kampen met aanzienlijke tekorten aan vitamines, onder meer door vervuiling en stress," waarschuwt Amandine. “Stress absorbeert vitamine B12, waardoor onze behoefte aan voedingsstoffen hoger is dan wat we daadwerkelijk binnenkrijgen. Het is dus essentieel om vitamines bij te nemen, bijvoorbeeld in de vorm van VITHIT, om aan onze behoeften te voldoen."

© VITHIT Immunitea
© VITHIT Immunitea

Waarom VITHIT?

Volgens Amandine is VITHIT een drankje dat opvalt in de markt voor vitaminedrankjes. "Wat VITHIT onderscheidt, is de krachtige combinatie van mineralen en vitaminen in een verrijkte thee. Geen suikers, geen zoetstoffen," legt ze uit. Amandine benadrukt dat dit drankje een goede aanvulling kan zijn op je dagelijkse routine, maar geen vervanging voor een goed uitgebalanceerd dieet.

VITHIT als gezond alternatief

VITHIT is volgens Amandine een goed alternatief voor traditionele energiedrankjes. "VITHIT biedt duurzame energie. Het maakt namelijk gebruik van wateroplosbare vitamines, wat zeer interessant is. Het kan helpen bij het aanpakken van energiedipjes op een effectieve manier."

© VITHIT Boost

Zelf drinkt ze meestal een VITHIT om tien uur en om vier uur als alternatief voor koffie. De VITHIT Boost is haar absolute favoriet. “Het heeft ook weinig calorieën, wat mooi meegenomen is. Maar het gaat niet alleen om de calorieën; het is vooral de combinatie van vitamine C en rooibos die ik boeiend vind. Ik ben ook geïntrigeerd door Ginseng, dus ik vind het echt een super product.”

Dit vitaminedrankje gaat verder dan een snelle energieboost, en zorgt ook nog eens goed voor je gezondheid.

 

Dit artikel werd opgesteld in samenwerking met VITHIT

LEES OOK:

Ondernemen kun je leren: dankzij deze hack haal je meer uit je bedrijf
Shop deze trendy ballerina's met 70% korting
Deze designertassen haal je voor minder dans €1.000 in huis