How to: 4 makkelijke en opvallende festivalkapsels

Geüpdatet op 9 augustus 2023 door ELLE Partner
How to: 4 makkelijke en opvallende festivalkapsels

De zomermaanden staan gelijk aan eindelijk weer festivals bezoeken: helemaal losgaan en de longen uit je lijf zingen op de weide! Maar het festivalseizoen is ook dé periode om de opvallende festivalkapsels van je favoriete artiesten op het podium na te bootsen. Het ELLE Team heeft vier snelle videotutorials gemaakt zodat jij en je coupe ook kunnen schitteren deze zomer.

Of je nu lang of kort, dik of dun haar of een gewaagd kleurtje hebt, je kan makkelijk zelf je kapsel stylen en personaliseren. Het geheim? De juiste tools! Want zelfs zonder kapperservaring, kan je dankzij de juiste tools en accessoires zonder twijfel een geweldige look creëren in een handomdraai.

Dus, kies jij voor look 1, 2, 3 of 4? Welk kapsel maakt je helemaal vrolijk en waarmee zal jij deze zomer pronken op de festivals?

4 EASY PEASY FESTIVALKAPSELS

1. Halfhoge golvende paardenstaart

Deze look past bij elke haarlengte. Begin met twee stukjes haar langs weerkanten van je gezicht apart te nemen. Maak met de rest een halfhoge paardenstaart en maak die vast met een mooi elastiekje. Laatste stap (we zeiden toch dat het gemakkelijk was!): maak golfjes in je haren. Ga voor subtiel en natuurlijk door het ijzer in vlotte, kleine bewegingen van voren naar achteren over je lokken te bewegen terwijl je het ijzer van boven naar beneden laat glijden over je haar.

Tip: De Super Styler. Deze styler is een pareltje! Dankzij de revolutionaire Micro Heating Matrix™ technologie zorgt hij voor ultieme gladheid, zelfs op de laagste temperatuur (er zijn vijf temperatuurstanden beschikbaar die nooit boven de 200° gaan). De microprocessor in het apparaat checkt de temperatuur wel 50 keer per seconde om ervoor te zorgen dat de warmte perfect gelijk verdeeld blijft.

2. Glitters in je haar

Glitters zijn een must-wear op elk festival, waarom ze dan ook niet eens in je kapsel verwerken? Begin met je haren te föhnen om je lokken zo mooi mogelijk te laten glanzen. Daarna kan je met een ander opzetstuk op de föhn golven maken om zo volume toe te voegen. En om af te werken haak je in je haar enkele lange, dunne blinkende haartinsels. Simpel maar wondermooi!

Tip: BaByliss hydro-fusion 4-in-1 föhnborstel. Deze föhnborstel maakt binnenkort gegarandeerd deel uit van je dagelijkse routine. Het apparaat met maar liefst vier verschillende opzetstukken zorgt ervoor dat je verschillende coupes kan realiseren zonder in de kappersstoel te hoeven plaatsnemen. In onze tutorial heeft ons model natuurlijk golvend haar, maar ook dames met steil haar kunnen dankzij de ovale borstel voor de 4-in-1 föhnborstel makkelijk hetzelfde resultaat bereiken. De Advanced Plasma™ technologie (waarbij positieve en negatieve ionen gecombineerd worden) helpt de haarschubben sneller sluiten, de natuurlijke vochtbalans behouden en gaat pluis en statische lokken tegen. Keer na keer zullen je lokken zacht en glanzend in model vallen.

3. Een fijne en fleurige coupe

Wie denkt aan festivals, denkt ongetwijfeld ook aan fleurige, zomerse accessoires voor een extra bohemientoets aan elke look. Start met je haren weg van je gezicht vast te binden, in een dot of paardenstaart. Maak daarna twee fijne lokken los aan elke kant van je gezicht. Breng ze naar de achterkant van je hoofd en fixeer ze met een vrolijk speldje in een felle kleur of met een bloemig motiefje.

Tip: De Wave Secret Air. Een innovatieve styler die in enkele minuten tijd prachtige golven maakt. Je plaatst simpelweg een haarlok in het apparaat, sluit het greepje en het ijzer blaast automatisch lucht en draait je haar rond in de cilinder. Je haren worden dus aan elke kant egaal opgewarmd, waardoor de golven er regelmatig en gewoonweg perfect uitkomen! Wanneer je je lok uit het apparaat haalt zal de Cool Air Smart System techniek je haar zachtjes afkoelen met een koele luchtstroom zodat de krul zo lang mogelijk blijft zitten.

4. Ga voor wavy lokken

Op een festival scoor je zeker en vast met een wavy coupe. Kies daarvoor een stylingtool met grote platen voor nonchalante golven, alsof je net van het strand komt. Extra fun in je kapsel brengen? Maak dan twee grotere lokken los rond je gezicht en versier ze met kleine gekleurde elastiekjes. Maak elke sectie wat losser en volumineuzer door zachtjes aan de zijkant van elk stukje te trekken met je vingers.

Tip: De 9000 Draadloze Waver. Eenmaal je deze tool getest hebt, zul je hem niet meer willen afgeven! Deze stylingtool hoef je niet eens in het stopcontact te steken… Need we say more? Het grootste voordeel is dat dit apparaat in no-time een hoge temperatuur kan behalen én behouden om snel de look van je dromen te creëren. De warmte wordt evenredig verdeeld, zonder te hete stukken, en zorgt voor een intens wavy resultaat zonder dat jij al te veel moeite hoeft te doen. Je kan de styler zonder draad tot wel veertig minuten gebruiken. Stijlvol op de camping, het strandfeestje of waar dan ook in een handomdraai!

WEDSTRIJD – WAAG JE KANS

Zin om twee toegangstickets te winnen voor WECANDANCE, één van de bekendste Belgische zomerfestivals, dat plaatsvindt op het strand van Zeebrugge op 5 augustus? Waag je kans door mee te doen aan onze exclusieve wedstrijd en kom langs op onze BaByliss-stand waar je één van de kapsels kan uittesten!

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met BaByliss.

babyliss.com

Lees ook :
Porsche: vrouwen en luxewagens
Hoe verwerk je glycolzuur in je beautyroutine?
Kelly Claessens van Blind Gekocht legt uit hoe ze haar vloer koos