Love Again: alles wat je nog niet wist over het beroep love coach

Geüpdatet op 31 juli 2023 door ELLE Partner
Love Again: alles wat je nog niet wist over het beroep love coach

De meest verwachte romantische komedie van de lente staat op het punt om in onze cinemazalen te verschijnen. ‘Love Again’, geregisseerd door Jim Strouse, verenigt een briljante cast: Priyanka Chopra Jonas, Sam Heughan, Nick Jonas en ... Céline Dion! Zij speelt de rol van love coach en schreef ook de muziek voor de film. Maar wat houdt het beroep love coach nu precies in? We interviewden Amelie Gartner om meer te weten te komen over deze verrassende stiel. 

Hoe word je love coach?

“Om love coach te worden moet je actief kunnen luisteren, van mensen houden én een passie hebben voor de liefde. Je moet een opleiding tot gecertificeerd coach volgen en je specialiseren in liefdesrelaties.”

Wat heeft jou ertoe gebracht om love coach te worden?

“Drie jaar geleden maakte ik een carrièreswitch omdat ik me niet goed meer voelde in mijn functie van manager voor grote multinationals. Tijdens een coachingsessie heb ik uitgesproken dat het mijn droom was om love coach te worden. Ik wilde mensen helpen van elkaar te houden en zichzelf te ontplooien binnen hun relaties. Ik heb toen twee workshops ikigai gevolgd om mijn levensmissie te vinden en heb me ingeschreven voor een opleiding tot levenscoach en love coach. Met mijn diploma’s op zak en een aantal maanden praktische ervaring, heb ik mijn bedrijf ‘Amélie Gartner Coaching’ opgestart.”

Over welke kwaliteiten moet een love coach beschikken?

“Je moet geïnteresseerd zijn in menselijke relaties en liefdesrelaties, empathisch zijn, je kunnen verplaatsen in de andere, een luisterend oor kunnen bieden, geduldig zijn en gul zijn. Mijn gave is de persoon tegenover mij te begrijpen via zijn energie. Soms kan ik meer afleiden uit wat iemand juist níet zegt, want ik observeer de lichaamstaal, en die kan je niet faken. Maar je moet eigenlijk vooral levenservaring hebben, want ervaring komt met wat je zelf hebt meegemaakt. ”

Wie kan een beroep doen op een love coach?

“Iedereen die wie wil werken aan een bepaald aspect van emoties of relaties. Coaching dient om iemand te helpen een probleem op te lossen in het dagelijkse leven of op relatiegebied, zoals loskomen van emotionele afhankelijkheid, het verwerken van een pijnlijke breuk, rouwen om een oude relatie, uit een toxische relatie stappen, zich openstellen voor een nieuwe relatie, een bestaande relatie nieuw leven inblazen, de communicatie verbeteren ... Een heleboel dingen dus. Kortom, het is voor iedereen die aan introspectie wil doen voor een harmonisch en evenwichtig leven.”

Wat zijn je beste tips om op een gezonde en serene manier een nieuwe relatie aan te gaan?

Om een relatie op lange termijn te doen slagen, is het essentieel om aan jezelf te werken vooraleer je een nieuwe relatie aangaat. Oude wonden laten genezen en je angsten en beperkende gedachten begrijpen is cruciaal om een nieuwe partner een kans te kunnen geven. Anders loop je het risico om in oude patronen te hervallen. Je moet er ook van overtuigd zijn dat je het verdient om geliefd te zijn. Daarvoor moet je je waarden, noden en grenzen leren kennen, jezelf aanvaarden zoals je bent en zelfvertrouwen en zelfrespect opbouwen.”

Wat zijn volgens jouw ervaring de beste tips die je al gegeven hebt op het vlak van liefdesrelaties?

- Liefde is vrij. Probeer je partner niet te controleren. 

- Leef niet via de andere en vergeet jezelf niet. Blijf altijd naar je eigen noden en wensen luisteren en respecteer je grenzen.

- Je kan mensen niet veranderen. Je kan enkel een zaadje planten en kijken of het groeit. Mensen veranderen enkel voor zichzelf, niet voor iemand anders.

- Je partner is niet verantwoordelijk voor jouw geluk, want jij creëert zelf je innerlijke wereld.

- Vraag je niet af wat je partner jou kan bieden (energie van tekort), maar eerder wat jij kan bieden voor de relatie (energie van overvloed).

- Er zijn maar twee grote energieën in deze wereld: angst en liefde. Wanneer je een gedachte hebt, moet je je eerst afvragen of deze gedachte wordt ingegeven door angst of door liefde.

  • Durf! Durf het risico te nemen om je open te stellen voor liefde en een nieuwe relatie, durf opnieuw lief te hebben (take the risk and dare to LOVE AGAIN), want dit handvol waardevolle ontmoetingen veranderen jouw levensloop en verdienen het om meegemaakt te worden.

Voor jou is liefde ...

Me thuis voelen, op een veilige plaats, volledig mezelf kunnen zijn bij de andere op een spontane manier, zonder verwachtingen. Liefde is de mooiste emotie en vibrerende frequentie om dingen en personen naar je toe te trekken. Liefde is het leven. Als mensen meer liefde voor zichzelf en voor anderen zouden hebben, zouden we een groot deel van de problemen in deze wereld kunnen oplossen.

Love Again gaan kijken? 

Mira Ray (Priyanka Chopra Jonas) probeert het verlies van haar verloofde te verwerken, maar blijft romantische berichtjes naar zijn gsm-nummer sturen. Wat ze echter niet weet, is dat zijn nummer inmiddels is toegewezen aan de werk-gsm van Rob Burns (Sam Heughan). Rob, die journalist is, raakt gefascineerd door de oprechtheid van deze prachtige en ontroerende berichtjes. Wanneer hij op het werk de opdracht krijgt om een portret te schrijven over superster Céline Dion, vraagt hij haar hulp om Mira in het echt te ontmoeten en ... haar hart te veroveren. Een dramatische en romantische komedie waarin alle emoties aan bod komen.

WEDSTRIJD: win plaatsen voor 'Love Again'

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Sony Pictures Releasing.
sonypictures.be 

Lees ook :
Dankzij deze 4 tools breng jij nog makkelijker mascara aan 
Beachcomber Resorts & Hotels: een paradijselijke getaway
Vacature: Ventures Media is op zoek naar een Junior Campaign Coordinator