Dankzij deze 4 tools breng jij nog makkelijker mascara aan

Geüpdatet op 21 april 2023 door Lotte Gillis en ELLE België
Dankzij deze 4 tools breng jij nog makkelijker mascara aan IMAXtree

Hoewel mascara vaak de basis is van je make-up look is het daarom niet altijd makkelijk aan te brengen. Deze vier tools kunnen daarbij helpen.

Je morst mascara op je ooglid of er blijven klonters achter tussen je wimpers, we hebben het allemaal al eens meegemaakt. Gelukkig bestaan er genoeg handige gadgets om deze problemen de wereld uit te helpen. Wij hebben alvast onze favorieten opgelijst die ervoor zorgen dat mascara aanbrengen voortaan kinderspel wordt.

1. Nooit meer morsen met een eyelash shield

Wanneer je mascara aanbrengt kan het al snel gebeuren dat er meer mascara op je ooglid zit dan op je wimpers en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een eyelash shield is een plastieken tool die dit probleem voorkomt. Het gaat als volgt, je houdt het eyelash shield tegen je ooglid en achter je wimpers. Dan kan je beginnen met de mascara aan te brengen zoals je dat normaal zou doen. De mascara die je anders zou morsen op je ooglid komt nu op het plastiek terecht waardoor jij niet achterblijft met een huid vol kleine, zwarte spikkels. Superhandig dus en je kan het daarna gewoon afspoelen en hergebruiken.

eyelash shield mascara
Eyelash shield, Boozyshop

Shop hier

2. Doorzichtige wenkbrauwgel tegen mascaravlekken

Is er toch nog iets fout gegaan bij de tip hierboven, dan kan wenkbrauwgel misschien wel helpen. Zorg er eerst voor dat de mascara die op je huid is terechtgekomen is opgedroogd. Hierna ga je met een doorzichtige wenkbrauwgel over de mascara tot de vlekken verdwijnen. Sta je toch nog sceptisch tegenover deze tip? Helemaal begrijpelijk, want wij eerst ook. Daarom namen we zelf de proef op de som en tot onze grote verbazing werkt deze truc echt heel goed!

wenkbrauwgell mascara verwijderen
Doorzichtige wenkbrauwgel, Anastasia via Douglas

Shop hier

3. Pincet voor je onderste wimpers

Wie al bang wordt van de combinatie wimpers en een pincet moet niet wanhopen. Het is uiteraard de bedoeling om je wimpers langer te maken en niet uit te trekken. Deze tip ging viraal toen Selena Gomez een filmpje postte waarin ze haar onderste wimpers van mascara voorzag met een pincet. Eigenlijk is het simpel, je neemt je mascaraborsteltje uit de tube en knijpt hier een paar keer in met de pincet waardoor er mascara wordt overgedragen van het borsteltje op de pincet. Daarna knijp je met de pincet een paar keer zachtjes in je onderste wimpers, zonder ze uit te trekken natuurlijk. Zo komt er net genoeg mascara op voor een meer open blik.

pincet mascara ici paris xl
Pincet, Ici Paris XL

Shop hier

4. Bye bye mascaraklonters

Wanneer je een paar lagen mascara aanbrengt kan het al snel fout gaan. Zo kunnen je wimpers aan elkaar blijven plakken waardoor ze opeens iets weghebben van spinnenpoten of blijven er klontjes mascara achter op je wimpers. Nee, je hoeft die er niet met je vingers proberen uit te peuteren, er is ook een makkelijkere oplossing, de eyelash separator. Als je door je wimpers gaat met dit kleine kammetje kan je tegelijk je wimpers uit elkaar halen en kleine brokjes eruit kammen. Eyelash separators bestaan zowel in metaal als plastiek, maar wij raden aan om voor de metalen variant te gaan. Die gaat net iets beter tussen je wimpers doordat de puntjes hiervan scherper zijn en je wimpers dus beter uit elkaar worden gehaald.

eyelash seperator mascara
Eyelash separator, Tweezerman via Douglas

Shop hier