Getest: deze budgetvriendelijke wenkbrauwgel geeft je de hele dag fluffy brows

Geüpdatet op 16 maart 2022 door Lore Ginneberge
Getest: deze budgetvriendelijke wenkbrauwgel geeft je de hele dag fluffy brows Imaxtree

De huidige trend schrijft volle, fluffy wenkbrauwen voor. Een prachtige look, dat wel, maar hoe blijft die de hele dag zitten? Er zijn de (prijzige) wenkbrauwproducten van grote merken, maar deze budgetvriendelijke variant komt die cultproducten van de troon stoten.

Een wenkbrauwgel versus brow lamination

In Rusland is de 'brow lamination' al lang geen nieuws meer, maar ook bij ons zie je de esthetische behandeling steeds vaker. Het gaat om een non-invasieve techniek op basis van een chemische crème die je niet alleen volle wenkbrauwen geeft, maar er tegelijk voor zorgt dat de haartjes mooi op hun plek blijven - zie het als een perm voor je brows. De grootste troef? Je wenkbrauwhaartjes worden verticaal geborsteld en de  wenkbrauwboog lichtjes verhoogd, wat een jeugdige, wakkere en onberispelijke look geeft. Het effect blijft zo'n zes weken en vereist in tegenstelling tot microblading geen naalden of semi-permanente inkt (al kan het daar wel mee gecombineerd worden).

De kostprijs, maar ook het chemische proces zijn niet voor iedereen. Een geliefd alternatief voor deze esthetische ingreep is een transparante of gekleurde wenkbrauwgel. De applicator, het zusje van een mascaraborstel, bezorgt je in no-time netjes gekamde wenkbrauwen. Zo'n gel kan je combineren met een wenkbrauwpotlood om vooraf kleine gaatjes op te vullen of hier en daar haartjes bij te tekenen. Samen geven ze een natuurlijk en verzorgd effect, zij het zeer tijdelijk.

Getest: Kruidvat Shape Up Brow Lamination

Er zijn de gehypte wenkbrauwgels van onder meer Anastasia Beverly Hills, Glossier en Benefit waarvan iedereen inmiddels weet dat ze werken. Wanneer ik de nieuwste toevoeging van het Kruidvat make-upgamma in handen krijg, is mijn eerste vraag dan ook: kan deze wel héél lief geprijsde gel tippen aan bovengenoemde sterproducten?

Het is namelijk niet makkelijk om een wenkbrauwgel te ontwikkelen met een goede staying power die niet te plakkerig is en geen residu achterlaat. Bij vorige experimenten bleven mijn geliefde wenkbrauwen amper een halve dag op hun plek, of oogden de gekleurde versies onnatuurlijk. Ik test de Shape Up Brow Lamination een hele week, afwisselend met en zonder wenkbrauwpotlood (dit is mijn favoriet), afhankelijk van de look die ik nastreef. De gel alleen geeft al een mooi vorm aan mijn brows en droogt snel op. Ervaring leert me dat less echt wel more is, want in mijn enthousiasme eindig ik na de eerste applicatie met haartjes hard als steen. Voor een natuurlijk effect is één borstelstreek dus voldoende, tenzij je echt heel eigenwijze wenkbrauwhaartjes hebt.

wenkbrauwgel brow lamination
Een laagje Shape Up Brow Lamination om mijn wenkbrauwlook af te werken

Op de hoofdvraag  - blijft Kruidvats Brow Lamination de hele dag zitten? - kan ik volmondig 'ja' antwoorden. Zelfs na een fietstocht door mist en regen blijft mijn brow look overeind, een hele prestatie. En dan moet ik het beste nieuws nog melden: je scoort dit wenkbrauwproduct voor minder dan 5 euro. Of ik een nieuwe zal kopen zodra deze leeg is (of in mijn geval: zodra ik hem verloren ben in een van mijn handtassen)? De bestelling is bij het verschijnen van deze review mogelijks al geplaatst.

wenkbrauwgel brow lamination
Shape Up Brow Lamination, Kruidvat, 4,95

Shop hier

LEES OOK: dit moet je weten over microblading