7 dingen die je moet weten over microblading

Geüpdatet op 24 oktober 2019 door Laure Vandendaele
7 dingen die je moet weten over microblading

Microblading lijkt hét godsgeschenk voor wie van mooie, volle wenkbrauwen droomt. Maar wat houdt deze semi-permanenente behandeling precies in en wat moet je zeker weten voor je een afspraak boekt?

Tijdens de jaren 90 en vroege nillies konden de wenkbrauwen niet dun genoeg zijn maar de afgelopen jaren zijn volle, volumineuze wenkbrauwen à la Cara Delevingne of onze eigen Daphne Velghe the way to go. Vrouwen die de afgelopen decennia iets te actief met de pincet in de weer waren en als gevolg met twee trieste dunne streepjes boven de ogen door het leven moeten gaan, doen er alles aan om de gedane schade te herstellen.  Een vaste hand en een wenkbrauwpotlood (of gel of mascara of poeder) brengen soelaas, anderen vinden heil in permanente wenkbrauwtattoos (niet altijd met het gewenste resultaat) en nog anderen kiezen voor de recent opgedoken wenkbrauwpruikjes.

Wie een harde wenkbrauwtattoo een stap te ver vindt maar niet elke dag met een potlood of poeder aan de slag wil, is misschien gebaat bij microblading. Bij deze semi-permanente make-uptechniek wordt pigment na het maken van haarfijne (pun intended) sneetjes in de huid gebracht. Door de natuurlijke vorm van de wenkbrauwhaartjes na te bootsen, oogt het resultaat veel natuurlijker dan een volledig getatoeëerde wenkbrauw. Lena Dunham, wiens wenkbrauwen zelf het slachtoffer van stevige epileersessies werden, dankt haar nieuwe, meer prominent aanwezige brows aan een drietal microblading sessies.

Ook bij ons wint de techniek aan populariteit. Karen Sarasin, drijvende kracht achter Dermatopigmentatie in Gent, is gespecialiseerd in permanente make-up en helpt dagelijks vrouwen aan een paar nieuwe wenkbrauwen.

Voor wie een afspraak overweegt zetten we alle feiten nog eens op een rijtje.

Wat ?

Microblading is een techniek waarmee de wenkbrauwen met een semi-permanente tattoo vormgegeven worden. Voor de behandeling is een intake gesprek zodat Karen goed kan aftoetsen wat jouw wensen zijn. (de shaping, dikte, kleur, …)  kortom alles wordt eerst besproken alvorens we beginnen!

microblading dermatopigmentatie gent

Hoe?

De expert gebruikt een fijn steriel mesje (blade) om haarfijne sneetjes in de opperhuihuid te maken die nadien worden opgevuld met kleurpigment. Dit resulteert in volle, gedefinieerde wenkbrauwen die er net als echt uitzien.

Hoe lang?

Het resultaat van microblading blijft 1 tot 1,5 jaar zitten. Pas na 2 jaar mogen de wenkbrauwen opnieuw bijgewerkt worden eens er zoveel mogelijk pigment verdwenen is. Meestal zijn er zo’n drie sessies nodig om tot het gewenste resultaat te komen.

Voor wie?

Microblading is ideaal voor mensen die:

- weinig tot geen eigen wenkbrauwhaartjes hebben
- een natuurlijk resultaat wensen
-  lijden aan alopecia
- littekens in de wenkbrauwen hebben
- vollere wenkbrauwen willen.

Pijn?

Volgens Lena Dunham valt de pijn best mee. “Het zetten van een echte tatoeage voelt een beetje alsof je aan door de zon verbrande huid krabt”, zei ze hierover. “Dit is een light versie daarvan.”

microblading lena dunham

Nazorg?

Na de microbaldingsessies mag je je wenkbrauwen vijf à zeven dagen niet nat maken. Gebruik een plastiek kapje onder de douche of hou je gezicht schuin zodat enkel je haar nat wordt. Was bij voorkeur je gezicht met je handen, eerst je voorhoofd en daarna de rest.

Prijs?

Reken op 300 euro, afhankelijk van salon tot salon.

Belangrijk?

Leg het lot van je wenkbrauwen niet in de handen van de eerste de beste. Wie grondige research vooraf overslaat, loopt immers het risico met deze nachtmerrie van wenkbrauwen te eindigen. Ga dus enkel in zee met professionals met hopen ervaring zoals Karen Sarasin van Dermatopigmentatie in Gent.

microblading dermatopigmentatie gent

 

Meer info en afspraak

www.dermatopigmentatie.be