12 beautytrends uit de jaren 2000

Geüpdatet op 17 juni 2019 door Laure Vandendaele
12 beautytrends uit de jaren 2000

In de jaren 2000 droomden we van een garderobe als die van Marissa uit The OC, ambieerden we het boho-chic stijltje van Sienna Miller en combineerden we korte jeansrokjes met Uggs. Op beautygebied waagden we ons aan deze -inmiddels foute - maar iconische looks.

Meer dan tien jaar geleden werd het niet als vulgair gezien wanneer je string boven de jeansrand kwam piepen, we noemden het 'very Christina'. Bloesjes werden rond de taille samengebonden met extra brede riemen en stoere boots genre Timberland kregen een hoge hak. Iedereen wilde een jeans met kroontjes op de achterzakken van Victoria Beckham voor Rock & Republic en een roze jogging van Juicy Couture kon zowel binnen- als buitenshuis gedragen worden.

De kleerkasten van Marissa Cooper en Lauren Conrad zorgden voor tonnen inspiratie en ook op beautygebied hielden we deze nillies iconen goed in de gaten. Zoals we binnen tien jaar zullen lachen met overdreven contouring, extreem gehighlighte gezichten en opgespoten matte lippen, blikken we nu met gêne maar met evenveel nostalgie terug op de meest uitgesproken make-up en haarlooks van de jaren 2000.

LEES OOK: 10 beautytrends uit de jaren 90

  1. Dikke highlights

beautytrends 2000 kelly clarkson highlights
Kelly Clarkson, queen van de 'chuncky highlights'

Vandaag licht de kapper je haar op met 'baby', 'mokka' of 'Californian highlights', in de jaren 2000 ging het er iets minder subtiel aan toe. Het mocht best gezien worden dat je heel wat geld neertelde voor een 'coupe soleil' en mèchen waren dan ook dik, dikker, dikst. Kelly Clarkson was een grote fan van deze haarstijl en is de ongekroonde koningin van de 'chunky highlights' trend.

1/

2. Glossy lippen

beautytrends 2000 jessica simpson gloss lip

De in de jaren 90 populaire matte, baksteenrode lippenstiften hadden tegen het midden van de jaren 2000 afgedaan en we kozen massaal voor lipgloss in alle zoete kleuren van de regenboog. De inmiddels ter ziele gegane Juicy Tubes van Lancôme waren immens populair en geen nillies tiener die er geen in het bowlinghandtasje had zitten. Ook de beroemdheden gingen voor glanzende lippen en Jessica Simpson bracht zelf een eigen - naar snoepjes geurende - glosscollectie op de markt.

Het goede nieuws? Anno 2017 zijn glossy lippen weer helemaal terug!

2/

3. Dunne wenkbrauwen

beautytrends 2000 jessica alba wenkbrauwen

Lang voor dikke, volle wenkbrauwen als die van Cara Delevingne, Daphne Velghe en Emilia Clarke  een stempel op het schoonheidsideaal drukten, waren dun geëpileerde wenkbrauwen the way to go. Van Gwen Stefani, Kate Hudson, Angelina Jolie, Christina Aguilera tot zelfs Salma Hayek, geen beroemdheid die in de nillies niet intensief met het pincet aan de slag ging. Inmiddels koos ieder van hen weer voor volle, mooi gedefinieerde wenkbrauwen.

3/

4. Paarse oogschaduw

beautytrends 2000 britney sprears paars oogschaduw

Geen zichzelf respecterende naughties girl die de oogleden rond de eeuwwisseling niet pastelpaars kleurde.

4/

5. Roze wangetjes

beautytends 2000 kim kardashian roze wangetjes

Lang voor Kim Kardashian 'contouring' op de kaart zette, gebruikte de realityster roze blush om kleur aan haar gezicht te geven. Roze wangetjes zijn al helemaal naughties proof  in combinatie trends uit het decennium zoals paarse oogschaduw, glossy lippen en dunne wenkbrauwen.

5/

6. Frosty lippen

beautytrends 2000 mandy moore frosty lippen
Mandy Moore

Alsof een sneeuwstorm je op de lippen had gekust. Populair in rozige of meer bruinrode tinten. Brrrrrrr.

6/

7. Gekleurde eyeliner

beautytrends 2000 rihanna eyeliner kleur

Rihanna verscheen in de nillies regelmatig met paarse oogschaduw op het podium, maar zette haar ogen ook even goed in de kijker met een felgekleurde eyeliner. Ook Ashlee Simpson schuwde felle kleurtjes onder en op de waterlijn tijdens haar hoogdagen als zangeres niet.

7/

8. Witte oogschaduw

beautytrends 2000 nicole richie oogschaduw metallic

Toen Nicole Richie nog 'The Simple Life' aan de zijde van Paris Hilton leidde, maakte de dochter van Lionel Richie zich meer dan eens schuldig aan dronken scheldtirades, twijfelachtige kledingcombinaties en heel erg 'jaren 2000' make-up. Witte metallic oogschaduw was daar een van. Ook Britney Spears en Jessica Simpson waren grote fan.

8/

9. Extreem sluik haar

beautytrends 2000 lauren conrad

Midden jaren 2000 draaiden steiltangen allerhande overuren, zeker bij de cast van The Hills. Voor Lauren Conrad en c° de beach waves ontdekten, roddelden de meisjes over Steven en vergelijkbare mannelijke individuen met steiler dan steil haar.

9/

10. Oranje spray-tans

beautytrends 2000 lindsay lohan spray tan

De rode loper kleurde in de nillies regelmatig oranje met dank aan een mislukte spray tans van de sterren. Lindsay Lohan, Paris Hilton en Christina Aguilera vielen regelmatig ten prooi aan een té oranje uitgedraaide spuitbeurt.

LEES OOK: Getest: de spray tan cabine

10/

11. Gekleurde hair extensions

beautytrends 2000 hilary duff extensions

'Why Not?' zong Hilary Duff in 2003. Had ze het over deze gekleurde hairextensions die gelukkig voorgoed tot het verleden behoren?

11/

12. Schuine pony

beautytends 2000 jojo schuine pony
JoJo

Wie het niet aandurfde om voor een meer edgy rechte pony te gaan, koos in de jaren 2000 - net zoals JoJo - voor een schuin exemplaar.