Attentie modefreaks: de nillies zijn terug

Gepubliceerd op 22 september 2016 door Isabelle
Attentie modefreaks: de nillies zijn terug

Berg je choker en slip dress maar op, de nillies maken in Milaan een daverende comeback, compleet met neon, véél te lage lage tailles én Paris Hilton. Zoom op de meest spectaculaire show van de Milanese modeweek! 

Het decor

Philipp Plein heeft op het vlak van spektakelshows al een zekere reputatie uitgebouwd -vooral dat "bouwen" neemt hij nogal letterlijk. In het verleden trakteerde hij zijn publiek op robots, een gigantisch aquarium, een échte vuurzee en een gigantische roller coaster waarin de modellen de limieten van hun gelkapsels mochten uittesten. Dit jaar opnieuw een kermisattractie: een razende carroussel, waarop modellen deze keer de standvastigheid van hun maag konden aftasten...

#PhilippPlein #SS17 #AliceInGhettoLand #AllTheWayUp

Een video die is geplaatst door PHILIPP PLEIN (@philipppleininternational) op

Plein doopte zijn set om tot Alice In Gettowonderland en gaf de carrousel het gezelschap van een resem burgerhuisjes-met-voortuinen en gigantische tuinkabouters die meer in een very bad trip thuishoorden dan in een keurig bloemenperkje.

schermafbeelding-2016-09-22-om-15-25-03

schermafbeelding-2016-09-22-om-15-25-13

1/

De gastoptredens 

Fergie alert! De zelfverklaarde Duchess deed eerder dit jaar een poging tot comeback met het lauwwarm gesmaakte MILF, wiens clip zich eveneens beroept op een set van brave burgerhuisjes, bevolkt door een horde botergeile MILFS -aangevoerd door Kim Kardashian, Chrissy Teigen, Ciara en Alessandra Ambrosio. Voor Plein reed de zangeres, die haar hoogtepunt in de vroege jaren 2000 kende, de catwalk op in open Cadillac.

#wekilledit @fergie #aliceinghettoland

Een video die is geplaatst door Philipp Plein (@philippplein78) op

Ook Fat Joe herinnerde het publiek eraan waarom de nillies het allercoolste decennium vormden om je tienertijden te beleven.

schermafbeelding-2016-09-22-om-15-35-11

2/

Back to the nillies

Plein zelf gaf de jaren vijftig aan als inspiratiebron voor zijn looks en we moeten toegegeven dat het decor wel wat weg had van Pleasantville tijden. De kleren die hij uit zijn mouw schudden, waren dan weer unaniem wat wij begin jaren 2000 stiekem allemaal wilden vragen, maar niet aan onze moeders durfden vragen: gescheurd denim, extreem lage tailles, meer bling dan goed voor je is en torenhoge rijgsandalen. Op een tuttig permanentje links en rechts na, is de fifties invloed ons een raadsel. Hoe dan ook: smullen!

#aliceinghettoland #wekilledit #PLEINSQUAD

Een video die is geplaatst door Philipp Plein (@philippplein78) op

3/

One night with Paris

Niemand minder dan Paris Hilton keerde heel eventjes terug uit de nillies vergeetput voor een onvergetelijke passage op de catwalk. Wat blijkt? 's Werelds bekendste erfgename is nog geen haar -maar dan echt geen honderdste van een extension- veranderd sinds ze de vergetelheid in sukkelde. Wàt is het geheim achter haar eeuwige jeugd?!

schermafbeelding-2016-09-22-om-15-38-54

#work#for#pp#philippplein#aliceinghettoland#paris#hilton#parishilton @parishilton

Een video die is geplaatst door Andrea Di stefano (@andre_daly) op

Zo beleefde de oer-realityster het allemaal zelf:

Getting ready to rock the runway for @PhilippPleinInternational! #AliceInGhettoLand ✨👸🏼✨

Een video die is geplaatst door Paris Hilton (@parishilton) op

4/

Ghetto boys 

Ghettoland bleek trouwens bevolkt door een reeks hete melkboeren en tuinmannen, kwestie van de hele tripervaring nòg aangenamer te maken... 

schermafbeelding-2016-09-22-om-15-38-19

schermafbeelding-2016-09-22-om-15-38-10

5/

Het knallende afscheid

Even brak er paniek uit, toen designer Philipp Plein na een poging tot rap -die we maar snel zullen vergeten- aankondigde vanaf volgend seizoen in New York te zullen showen. Dit spektakel was dus het laatste van zijn hand in Milaan en daar hoort een knallend einde bij. Dat laatste gebeurde ook, maar leek niet helemaal gepland -getuige de geschrokken reactie van Fat Joe. Hoe dan ook, er was glitterende confetti in the end...

Vuurwerk!

schermafbeelding-2016-09-22-om-15-37-39