5 fouten die je moet vermijden met mascara

Geüpdatet op 3 oktober 2017 door ELLE België
5 fouten die je moet vermijden met mascara

Mascara.jpg Met een mascara tover je in een mum van tijd een open blik op je gezicht. De meeste vrouwen kunnen dan ook niet meer zonder. Dit toverstokje gaat echter gepaard met enkele regels. Wij zetten de belangrijkste voor jou op een rijtje.

1. Mascara deel je niet! ISOPIX_18288949-001 Niets is verleidelijker dan even te neuzen in de make-up tasjes van anderen. Daar is helemaal niks mis mee, behalve danwat oogproducten betreft. Bacteriën planten zich via make-up gemakkelijk voort en het oog is een extreem gevoelige plaats voor infecties. Dus laat die nieuwe blush gerust testen door je vriendinnen, maar van jouw mascara en jouw oogpotlood blijven ze beter af!

1/
  2. Geen pompbewegingen maken met het borsteltje

BeFunky_ISOPIX_18691894-001.jpg

We doen het allemaal wel eens. Wanneer onze lievelingsmascara bijna op zijn einde loopt, duwen we de borstel op en neer om de laatste restjes eruit te halen. Op deze manier komt er meer lucht in de huls wat net een versnellend effect zal hebben op het uitdrogingsproces van het product binnenin. Bovendien laat dit ook bacteriën binnen, wat de kans op infecties opnieuw vergroot. Werken met een draaibeweging is daarom een veel betere manier om het resterend product uit de huls te halen.

2/

3. Water en mascara gaan niet samen

BeFunky_ISOPIX_19782614-001.jpg

De vergelijking tussen een uitgedroogde mascara en een uitgebloeide kamerplant gaat niet op. Het toevoegen van water is dan ook geen goede oplossing om een mascara te laten genieten van een langer leven. Laat die reddingspogingen dus voor wat ze zijn en rep je naar de winkel om een nieuw exemplaar.

3/
4. Breng in de loop van de dag geen lagen boven elkaar aan

ISOPIX_20291592-093

Na verloop van tijd neemt het bambi-effect af. De wimpers verliezen hun gekrulde vorm en worden minder zwart van kleur. Velen onder ons lossen dit op door hun wimpers even bij te werken na de middag, eventueel nog een keer bij het vieruurtje en het laatste laagje wordt aangebracht net voor die afspraak van ’s avonds. Door het opeenstapelen van lagen drogen we onze wimpers uit waardoor ze makkelijker zullen uitvallen tijdens het ontschminken. Ga dus voor voldoende dekking ’s morgens en laat je wimpers voor de rest van de dag met rust!

4/
5. Eerst de wimperkruller, dan de mascara.

ISOPIX_189lkj20112-001

Deze chronologische volgorde mag niet worden omgegooid. Het product van de mascara zorgt er namelijk voor dat de wimpers droger en fragieler worden. Dit maakt dat bij het krullen van de wimpers na het aanbrengen van de mascara, de kans op het afbreken van de wimpers zeer groot is. Onthoud dat de mascara de finishing touch is van je make-up die je dus steeds als allerlaatste aanbrengt.

(Via ELLE Belgique, Pauline Philippe)