5 fouten die je moet vermijden met mascara

Geüpdatet op 24 maart 2023 door Lore Ginneberge
5 fouten die je moet vermijden met mascara Launchmetrics Spotlight

Met een mascara tover je in een mum van tijd een open blik op je gezicht. De meeste vrouwen kunnen dan ook niet meer zonder. Dit toverstokje gaat echter gepaard met enkele regels. Wij zetten de belangrijkste voor jou op een rijtje.

1. Deel je mascara niet

Niets is verleidelijker dan even te neuzen in de make-up tasjes van anderen. Daar is helemaal niks mis mee, behalve dan wat oogproducten betreft. Bacteriën planten zich via make-up gemakkelijk voort en het oog is een extreem gevoelige plaats voor infecties. Dus laat die nieuwe blush gerust testen door je vriendinnen, maar van jouw mascara - net als oogpotlood, lipstick, beautyblender... - blijven ze beter af.

 2.Maak geen pompende bewegingen met het borsteltje

We doen het allemaal wel eens: wanneer onze lievelingsmascara zo goed als leeg is, duwen we de borstel op en neer om elk laatste restje mee te krijgen. Op deze manier komt er meer lucht in de huls wat net een versnellend effect zal hebben op het uitdrogingsproces van het product binnenin. Bovendien laat dit ook bacteriën binnen, wat de kans op infecties opnieuw vergroot. Werken met een draaibeweging is daarom een veel betere manier om het resterend product uit de huls te halen.

mascara aanbrengen tips fouten
Shutterstock

3. Vermijd water en mascara samen

De vergelijking tussen een uitgedroogde mascara en een uitgebloeide kamerplant gaat niet op. Het toevoegen van water aan een uitgedroogde tube is dan ook geen goede oplossing om een mascara te laten genieten van een langer leven. Laat die reddingspogingen dus voor wat ze zijn en rep je naar de winkel om een nieuw exemplaar.

4. Breng in de loop van de dag geen lagen boven elkaar aan

Na verloop van tijd neemt het bambi-effect af. De wimpers verliezen hun gekrulde vorm en worden minder zwart van kleur. Velen onder ons lossen dit op door hun wimpers even bij te werken na de middag, eventueel nog een keer bij het vieruurtje en het laatste laagje wordt aangebracht net voor die afspraak van ’s avonds. Door het opeenstapelen van lagen drogen we onze wimpers uit waardoor ze makkelijker zullen uitvallen tijdens het ontschminken. Tenzij je hier een speciaal ontwikkelde mascara voor hebt (zoals deze!) zorg je best meteen voor voldoende dekking ’s morgens en laat je je wimpers voor de rest van de dag met rust.

mascara fouten tips regels wimperkruller
Shutterstock

5. Gebruik eerst de wimperkruller, dan mascara

Deze chronologische volgorde mag niet worden omgegooid. Het product van de mascara zorgt er namelijk voor dat de wimpers droger en fragieler worden. De kans op het afbreken van je wimpers is erg groot wanneer je pas achteraf in de krul brengt. Onthoud dat de mascara de finishing touch is van je make-up die je dus steeds als allerlaatste aanbrengt.