Je ogen optisch liften met make-up? Beauty experten verklappen hun beste tips

Geüpdatet op 21 maart 2023 door Lore Ginneberge
Je ogen optisch liften met make-up? Beauty experten verklappen hun beste tipsLaunchmetrics Spotlight

Hoe breng je concealer aan voor een gelifte blik en welk product geeft volgens make-upartiesten een "instant ooglift"? Drie beauty experten verklappen hoe je je ogen optisch kan liften met make-up.

1. Speel vals met concealer

Op sociale media circuleren heel wat video's waarbij beauty influencers de 'juiste' en 'foute' manier tonen om concealer aan te brengen. Wat zeggen de experten?

Elke Binnemans, haar- en make-upartiest voor Sisley Paris: "Om je ogen te preppen en oogschaduw intenser te maken, breng je concealer aan op het volledige ooglid vanaf wimperrand tot de wenkbrauw. Kies de tint van je foundation of iets lichter. Blend goed uit met je vinger met deppende bewegingen. Vergeet de wallen onder je ogen ook niet weg te werken en eventueel op te lichten met highlighter.

Stylo Lumière highlighterpen Sisley Paris Gelifte ogen liften blik make-up
Stylo Lumière highlighterpen, Sisley Paris

Shop hier

National Artist bij M.A.C Cosmetics Jessie Lefner voegt daaraan toe: "Nadat je je gewoonlijke concealer aanbrengt, trek je een extra lijntje van de onderste wimperlijn naar buiten in de richting van de slapen in een liftende, opwaartse beweging. Blend vervolgens uit, maar niet te veel. Zo zie je een subtiele 'rechte lijn' en krijg je de illusie dat je jukbeenderen en ogen hoger liggen."

Skin Concealer Stick, Bobbi Brown ogen make-up
Skin Concealer Stick, Bobbi Brown

Shop hier

2. (Her)teken de contouren van je ogen

"Mijn favoriete make-up hack voor een gelifte look is een soort van 'oogcontouring'. De strategische plaatsing van licht en schaduw is de sleutel tot het creëren van de optische illusie dat je ogen meer gelift zijn, zelfs bij naar beneden gerichte of overhangende oogleden", verklapt Jessie Lefner.

@mualesandro How to contour your eyes with @IT Cosmetics No Tug shadow sticks! AD #shapeshift #faceliftmakeup #eyelift #eyelifthack #makeuphacks #countouringhacks ♬ Swërved It - Yeat

3. Breng oogschaduw strategisch aan

Behalve wat toefjes concealer kan ook de juiste oogschaduw wonderen doen. Caroline Rigo, beauty-expert en het brein achter Cent Pur Cent en i.am.klean: "Breng een beetje oogschaduw aan in de binnenkant van je oog én in het midden van je ooglid. Zet je oogschaduw ook wat hoger dan de oogbol, dat maakt het oog optisch groter."

Opnieuw is de truc om vorm te geven met lichte en donkere tinten. "Accentueer de arcadeboog met een medium tot donkere tint, liefst in een matte finish. Leg je make-upborstel plat en blijf binnen de denkbeeldige lijn tussen je buitenste ooghoek en het puntje van je wenkbrauw. Blend alles goed na met een schoon penseel om harde lijnen te vermijden", tipt Elke Binnemans.

ogen liften make-up
Launchmetrics Spotlight

4. Vermijd smokey eyes

"Voor een gelifte, open blik vermijd je best donkere kleuren die het volledige oog omsluiten zoals een smokey eye of een donker oogpotloodlijntje boven en onder het oog. Werk vooral met lichte, frisse tinten aan de binnenkant en ga donkerder naar buiten toe", adviseert Caroline Rigo. Make-upartiest Elke deelt nog een tip voor de juiste kleur: "Vermijd oogschaduw met paarse of rode ondertonen. Hierdoor ga je er moe uitzien. Ook metallics vergroten alle fijne lijntjes en geven een onuitgeslapen resultaat."

5. Gebruik een wimperkruller

"Iedere vrouw zou een wimperkruller in huis moeten hebben voor een instant ooglift! Als je wimpers mooi omhoog gekruld staan en en je brengt wat mascara aan, is je blik meteen meer open en fris", tips Caroline Rigo.

wimperkruller
Wimperkruller, Douglas Collection

Shop hier

6. Gebruik de juiste mascara

M.A.C make-upartiest Jessie: "Ik zou gaan voor een mascara die veel definitie en lengte aan de wimpers geeft, maar niet perse volume. Als je wimpers er te 'zwaar' uitzien kan dat je ogen naar beneden halen. Hou je wimpers zacht en uitgewaaierd en breng extra mascara aan op de buitenste ooghoek voor een nog meer gelifte blik."

Shop hier

7. Breng mascara aan volgens je oogvorm

Is mascara op de onderste wimperrand een goed idee als je een gelift resultaat wilt? Jessie: "Dit hangt af van je oogvorm, ik zou dit vermijden bij naar beneden gerichte ogen omdat het ze zwaarder kan doen lijken aan de onderkant. Hetzelfde geldt voor ronde ogen, omdat ze nog ronder kunnen lijken als je de onderste wimperlijn benadrukt. Voor andere oogvormen kan het werken, maar focus opnieuw vooral op de wimpers in de buitenste hoek."

8. Geef je wenkbrauwen vorm

"Nog belangrijke voor gelifte ogen zijn je wenkbrauwen! Shape je wenkbrauwen met een wenkbrauwgel. Dit is als een instant face lift", zegt Elke Binnemans.

Phyto-Sourcils wenkbrauwgel, Sisley Paris
Phyto-Sourcils wenkbrauwgel, Sisley Paris

Shop hier

9. Eyeliner is je beste vriend

Alledrie de beauty-experten zijn het erover eens: eyeliner is je beste vriend voor een gelifte look. Caroline Rigo: "Ik breng eyeliner aan en trek het lijntje langs de onderkant verder door zodat deze altijd, voor elk oog, de juiste vorm heeft."

gelifte ogen blik make-up
Waterproof Eye Pencil, Cent Pur Cent

Shop hier

10. Probeer valse wimpers

Jessie: "Je kunt ook eyeliner en valse wimpers gebruiken voor een gelifte look. Teken de eyeliner héél dun in de binnenste ooghoeken en ga geleidelijk dikker tot aan de wing, die je naar boven tekent in dezelfde richting als je oogcontour. Dit zal de lift benadrukken. Daarbovenop kun je valse wimpers aanbrengen, maar die moet je iets boven de wimperlijn op de buitenste ooghoek plakken om de illusie te wekken dat je wimpers hoger zijn en je ogen dus ook (de binnenste hoek van de valse wimpers moet je zoals gewoonlijk dicht en strak op de wimperlijn plakken). Deze truc werkt echter alleen als je wimpers en eyeliner samen draagt!"

@lenkalul how to eye sculpt ⚡️ ib @kali.ledger 🤍 #makeup #eyeliner #eyecontouring ♬ original sound - timotae chalamett