Het romantische verhaal achter de nieuwe Miss Dior Blooming Bouquet

Geüpdatet op 24 maart 2023 door ELLE België
Het romantische verhaal achter de nieuwe Miss Dior Blooming Bouquet

In 1947 creëerde Christian Dior zijn allereerste parfum, als een vreugdekreet na donkere tijden. Voor de naam van de geur liet hij zich inspireren door een van de grote liefdes van zijn leven: zijn jongere zus Catherine Dior. Miss Dior dus.

Catherine was een vrouw die niet graag in de belangstelling stond, maar wel iemand met karakter, moedig en vastberaden om te vechten voor haar geluk.

Miss Dior Blooming Bouquet Parfum
Catherine Dior in een tuin - © Christian Dior Parfums

Ze had een affaire met een getrouwde man die uiteindelijk dé man van haar leven werd, ze sloot zich tijdens de oorlog aan bij het verzet, overleefde deportatie en kreeg weer zin in het leven door zich te wijden aan een van haar grootste passies: het kweken van bloemen. Een passie die Diors huidige muze Natalie Portman met haar deelt.

Miss Dior Blooming Bouquet
© Christian Dior Parfums

Een iconisch parfum

Miss Dior Blooming Bouquet doet denken aan een veld vol geurige, kleurige bloemen. De geur verrast met een noot van zoete lathyrus, versterkt door een vleugje bergamot. Weelderige damascusroos zorgt voor de nodige zachtheid, en pioenroos, een vleugje patchoeli en een tikje muskus maken de compositie compleet. Een parfum om op slag verliefd op te worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dior Beauty Official (@diorbeauty)

Een juweel van een fles

De zware glazen flacon is luxueuzer dan ooit, versierd met een nieuwe couturestrik van jacquard die in het diepste geheim vervaardigd werd in de ateliers van Maison Faure, een van de grootste Franse lintenmakers.

Shop hier

Gepersonaliseerde luxe

Om helemaal op het gevoel te spelen, geef je Miss Dior Blooming Bouquet als gepersonaliseerd geschenk, met een prachtige zilveren speld die je in de strik prikt. Je kunt kiezen voor twee delicate hangers met de letters van het alfabet, of voor de favoriete motieven van Christian Dior: de ster, het hart en de bij.