Valentijn: 10 romantische rozenparfums voor elke vrouw

Geüpdatet op 1 februari 2024 door Lore Ginneberge
Valentijn: 10 romantische rozenparfums voor elke vrouw

Een boeket bloemen is romantisch, maar een parfum boordevol rozen gaat zoveel langer mee! Verwen je geliefde met een van deze verleidelijke, kruidige of frisse rozenparfums.

Een cadeau dat bij elke spray doet denken aan jullie liefde... Parfum is niet voor niets een geliefd geschenk. En omdat het (bijna) Valentijnsdag is, zetten we rozen in de spotlights. Veelzijdig als deze bloem van de liefde is, vind je voor elke vrouw een passende geur. Flirterig, fris of fruitig? De opties rozenparfums zijn eindeloos.

1
Guerlain
Florabloom Forte
SHOP HIER

Waarom een roos geven als je ook een heel boeket inclusief roos kan geven? Florabloom Forte bevat een mix van geuren zoals tuberoos, Centifolia roos en verwarmende noten van intens poederig viool- en irisakkoorden. Daar hebben ze nog een beetje sandelhout en mos aan toegevoegd, et voilà: een toegankelijke geur die bij iedere vrouw in de smaak zal vallen.

€160 voor 125 ml

2
Dries Van Noten
Raving Rose
SHOP HIER

Ook voor Dries is de roos een icoon. In dit parfum is het klassieke karakter ervan doorbroken en is er een a-typische geur van de roos ontstaan met een touch cashmeran en muskus. Maar alleen al om de prachtige fles zouden wij blij zijn met Raving Rose als cadeau.

€260 voor 100 ml

3
Jo Malone
Rose Blush Cologne
SHOP HIER

De charme van roze rozenblaadjes staan centraal in deze Valentijnseditie van Jo Malone. Levendige basilicum en een sappige noot van lychee geven een moderne draai aan de cologne, terwijl witte muskus de frisse, groene geur een warme basis geeft.

€95 voor 50 ml

4
Louis Vuitton
Les Sables Roses
SHOP HIER

Dit is een zeer zware geur, dus dit parfum geef je het best aan de echte liefhebber. De geur opent met een heel scherpe roos en een flinke dosis oud, gevolgd door saffraan. Heel zwoel!

€360 voor 100 ml
5
Maison Margiela Fragrances
Replica 'On A Date'
SHOP HIER

‘On A Date’ is even opwindend en zinnenprikkelend als een perfecte rendez-vous in de Provence. De aanlokkelijke fruitigheid van rijpe druiven worden overladen door de warme zonnestralen, en het delicate maar indringende karakter van wilde rozen. Zowel de Damascena Rozenblaadjes essence als de Bergamot-essence roepen de zoete herinnering op van een succesvolle date. Een akkoord van zwarte bessenlikeur en een patchoeli-essence geven de geur een sensueel, magnetisch en houtachtig karakter.

€130,03 voor 100 ml

6
Kilian Paris
Roses on Ice edp
SHOP HIER

Met dit rozenparfum wil Kilian Hennessy hulde brengen aan zijn erfgoed en de bedwelmende geuren van de nacht. De geur Roses on Ice opent met de aquatische frisheid van komkommer en de aromatische bruis van jeneverbessen, waardoor een ijzige sensatie ontstaat, die uitmondt in een akkoord van Centifolia Rose. Met basisnoten van sandelhout en muskus geeft de geur uitdrukking aan het levendige maar diep doordrenkte karakter van gin.

€220 voor 50 ml

7
Givenchy
Irresistible Eau de toilette fraiche
SHOP HIER

Irresistible draait rond een onweerstaanbare overdosis van Damascena roos uit Turkije. Met een twist van kruidige noten als roze bes en gestimuleerd door de pittige kant van sinaasappel, onthult l’Eau de Toilette Fraiche een spontane vrouwelijkheid, nog stralender en innemender. De houtige facetten van prachtige ceder worden vervolgens onthuld en delicaat omhuld met musks. Een echt bloemige, houtachtige en fruitige geur.

€84,90 voor 50 ml

8
Tom Ford
Rose Pick
SHOP HIER

Rose Prick is geïnspireerd op Tom Ford’s prive-rozentuin, met een wild boeket van Turkse en Bulgaarse rassen van de Rose de Mai. Het parfum is scherp en ongerept, met een typische Tom Ford-shock factor dankzij Sichuanese peper en geroosterde tonkaboon. Je moet bij deze iets dieper in de buidel tasten, maar dan heb je ook iets.

€353,90 voor 50 ml

Izia
9
Sisley
Izia
SHOP HIER

Houdt de persoon in kwestie wel van een zonnig parfum? Dan opteren wij deze. Opgebouwd rondom een zeldzame roos met een uniek parfum, neemt Izia je namelijk mee op reis. Deze roos bloeit maar één keer per jaar tijdens een korte periode. Ze vormt de basis van dit vrouwelijk en sprankelend parfum dat verleidt met een luchtig, zonnig en bloemig hart.

€105,01 voor 100 ml

10
Dior
Miss Dior
SHOP HIER

Dit is een absolute all time favorite van de redactie. Het is niet te zoet, niet te zwaar, niet te fris. Eigenlijk dus gewoon precies goed. Er zitten bloemen in overvloed in het parfum: roos uit Grasse, pioenroos, iris en lelietje-van-dalen. De couture strik van Miss Dior, een bijzonder couture stuk, maakt het af. Deze is geborduurd met duizenden gekleurde steken die net zo levendig zijn als bloemen in het parfum.

€167 voor 100 ml