Bij ICI at the stables slaap je in een desgin cabin tussen de biggetjes

Geüpdatet op 10 februari 2023 door Daphne Dorgelo Foto’s: Elles Visuelles
Bij ICI at the stables slaap je in een desgin cabin tussen de biggetjes

Bij ELLE zijn we altijd op zoek naar de meest bijzondere adresjes in buiten- én binnenland. Het nieuwe ICI at the stables is er zo eentje: zes cabins staan verspreid over 16 hectare aan groen en naast kleine varkensstalletjes, waardoor er varkens rond je cabin rondtrappelen.

Het is niet verrassend als de naam je al bekend voorkomt. Hoewel het concept in Nassogne nieuw is, zag ICI het levenslicht in 2018 en is het geesteskind van de bevriende Belgische ondernemers Tim Goes en Toon Haverals. ICI in the trees (glazen boomhutten hangend op meer dan 4 meter boven de grond) werd gelanceerd in 2020 en kreeg eind 2022 een waardige opvolger: ICI at the stables. Dit terrein wordt samen uitgebaat met de familie Magerotte - gekend als één van de beste slagerijen in België dankzij hun unieke en duurzame benadering van productie (short food supply chain) en hun varkenskwekerij.

ici at the stables

Tussen de varkentjes

De dertig kleine varkensstalletjes zijn op het terrein te vinden waardoor rond elk huisje zo'n 20 varkens rondgrazen, telkens met hun eigen weide van 5000 m². Ze krijgen alle tijd om op natuurlijke wijze te groeien en dit op basis van lokale granen: tarwe, aangevuld met gerst, lijnzaad en erwt. Van de geur heb je trouwens geen last dankzij de uitgestrektheid van de velden en de grote graasoppervlakten. ICI at the stables wil de korte keten economie met seizoens- en kwaliteitsproducten uit de buurt benadrukken, onder meer door appelbomen te platen om niet alleen de varkens in de zomer genoeg schaduw te geven, maar ook om eigen appelsap en Frimas d’Ardenne (cider) te maken. Deze appelbomen trekken vervolgens bijen aan wat in de productie van hun eigen honing Miel Mille Fleur resulteert. Speaking of circulaire landbouw avant-la-lettre...

ici at the stables

De varkensstalletjes vormden tevens de inspiratiebron voor de strakke en minimalistisch ontworpen cabins. Ze zijn gebouwd uit barnwood, gerecupereerd hout van eerder afgebroken stallen, met in het midden grote glaspartijen, wat slapen en dineren onder de sterrenhemel mogelijk maakt. Blader voor dat laatste ook zeker door de recepten die in de cabins liggen. Die zijn namelijk bedacht door topchefs en kunnen bereid worden op de houtkachel of op de eigen outdoor BBQ. Dit is dus echt een slow cooking wijze van eten bereiden, zeker iets om rekening mee te houden.

Een nieuwe dag

Nadat je wakker wordt in een slaapcocon voor 2 tot 4 personen aan de achterzijde van de cabin (aangevuld met 2 slaapzetels), haal je - indien geboekt - je ontbijt op aan het begin van het terrein, zo'n 250 meter stappen. In een kist met jouw 'stable' nummer erop ligt een heerlijke ontbijtmand klaar met vers appelsap van het huis, zelf geproduceerde honing en andere streekproducten.

Wil je er na het ontbijt op uit trekken, ICI at the stables is gelegen op een boogscheut van het pittoreske dorp van Nassogne, aan de ingang van de Belgische Ardennen (provincie Luxemburg). Je kunt wat drinken of dineren het in het nabijgelegen Rochefort, maar wij raden vooral aan om de prachtige natuur te verkennen: er zijn tal van tochten om de stille schoonheid van de omgeving te verkennen, de stekker eruit te trekken en minder te denken en meer te voelen.

Praktische informatie

Locatie: Chemin de Freyr, 6950 Nassogne, Provincie Luxemburg
Prijzen: vanaf €180/nacht
Boekingen: Geschikt voor koppels en gezinnen. Boeken kan vanaf 1 overnachting voor 1 persoon
Parking: op maximaal 250 meter van de cabin
Tip: combineer met de elektrische fiets of motor je verblijf met een nachtje ICI in the trees
Meer informatie op stay-ici.be.