Sydney Sweeney: “Bij elke reis die ik maak leer ik iets over mezelf”

Gepubliceerd op 9 januari 2023 door Lore Ginneberge
Sydney Sweeney: “Bij elke reis die ik maak leer ik iets over mezelf”Armani

De 25-jarige Sydney Sweeney is goed opweg om heel Hollywood te veroveren met rollen in de hitseries 'Euphoria' en 'The White Lotus'. Als kersverse ambassadrice van het Armani-parfum My Way Parfum vertelt ze ons alles over deze samenwerking en verklapt ze enkele beautytips.

Welke emoties roept My Way Parfum bij je op?

"Ik voel me vrolijk en energiek. Het is een frisse geur, en het vat de ervaringen en reizen samen die ik heb gemaakt."

Wat zijn je favoriete noten in het parfum en waarom?

"Ik hou van vanille omdat het overal in mijn leven aanwezig is. Ik heb vanillekaarsen en ik eet graag alles waar vanille in zit."

Hoe zou je de My Way-filosofie omschrijven? Op welke manier sta je er persoonlijk achter?

"My Way gaat over het uitstippelen van je eigen pad. Elke ervaring die ik heb opgedaan, heeft me doen groeien als persoon en actrice. My Way is dus een uitnodiging om nieuwe horizonten te verkennen en zo weer in contact te komen met je ware zelf."

Waarom denk je dat mensen tegenwoordig meer waarde hechten aan ervaringen dan aan het verzamelen van dingen? 

"Ervaringen gaan over zelfontdekking. Elke keer dat ik reis, leer ik iets over de cultuur, en ik leer ook meer over mezelf. Wat ik leuk vind aan ervaringen is dat ik ze kan delen met mijn familie, mijn vrienden, en mijn omgeving en het creëert banden tussen ons en gemeenschappelijke herinneringen die eeuwig zullen duren."

Sydney Sweeney my way parfum interview
Armani

Je bent al een tijdje fan van My Way Parfum, waar nam je het parfum al mee naartoe? 

"Overal waar ik de afgelopen twee jaar ben geweest. Van Canada, Spanje tot Italië via Marokko. Ik heb het reisformaat van My Way eau de parfum, dat me overal volgt. Ik kan aan het filmen zijn of op vakantie, ik heb altijd een My Way bij me."

Tot welke geurnoten voel je je het meest aangetrokken?

"Cederhout, omdat het een sensuele en romige noot is, en ik ben opgegroeid aan een meer omringd door cederbomen, dus het doet me denken aan thuis. My Way vervoert me naar huis. En de prachtige bloemen ook."

Hoe is je relatie met geuren in de loop der jaren veranderd?

"Ik heb altijd geprobeerd om omgevingen te creëren met een geur, herinneringen die je bijna kunt aanraken en gevoelens die je met geuren kunt oproepen. Ik altijd gehecht geweest aan vanille en bloemen, kampvuren en thuis, dus My Way is een mooie mix van alles waar ik al heel lang van hou."

Tot de inspanningen van Armani beauty voor duurzaamheid behoort het behoud van bossen in Madagaskar, waar Giorgio Armani's Acqua for Life-initiatief ook actief is. Hoe belangrijk is het voor jou om dit initiatief en missie om universele toegang tot drinkwater te bieden onder de aandacht te brengen?

"Water is van fundamenteel belang, want niemand kan zonder. Ik ben erg trots om samen te werken met een merk dat al 13 jaar mensen in gebieden met waterschaarste helpt en meer dan 450.000 mensen aan schoon water heeft geholpen. Als het nieuwe gezicht van Armani ben ik er trots op dat ik dit probleem onder de aandacht kan brengen."

Sydney Sweeney my way parfum interview
Armani

Zou je jezelf omschrijven als een beauty junkie of make-up minimalist? Wat betekent dat voor jou?

"Een make-up minimalist. Ik hou van de natural beauty look."

Wat is je favoriete beautyhack?

"Mijn Neo Nude blush gebruiken als blush, oogschaduwtint en liptint voor de dagen dat ik niet met een grote make-uptas reis."

Welke beautytrucs heb jij geleerd via social media?

"Op dit moment heb ik een heleboel haartutorials of video's over haargezondheid opgeslagen en bekeken."

Wat is het beste schoonheidsadvies dat je ooit hebt gekregen en wie gaf het je?

"Eerlijk gezegd, alles wat mijn make-upartiest Melissa Hernandez me heeft geleerd, daar leef ik naar. Ze heeft me geleerd hoe ik mijn foundation moet uitsmeren voordat ik hem aanbreng, hoe ik mijn concealer met mijn vingers moet opwarmen zodat hij soepel aanbrengt, hoe ik mijn lipliner moet mengen, hoe ik mijn gezicht altijd moet wassen, er is zoveel!"

Armani My Way parfum
Armani

Op welke manieren is uw acteerstijl beïnvloed door de verschillende regisseurs met wie u hebt gewerkt?

"Ik denk dat elke ervaring heel persoonlijk is voor elke regisseur en elk personage van mij. Ze brengen allemaal verschillende kanten van mij naar boven, en ik hou ervan om te leren hoe zij hun vak benaderen. Ik hoop stukjes van wat zij zien, hoe zij het zien, over te nemen en in mijn eigen stijl te verwerken."

In je carrière heb je tot nu toe gekozen voor rollen met diepgang en impact. Hoe kies je je rollen?

"Ik hou ervan om personages te vinden die zowel mij als het publiek uitdagen. Ik ben erg enthousiast over de films waar ik het afgelopen jaar aan heb gewerkt, omdat ze allemaal uniek zijn en zulke verschillende trajecten afleggen."

MEER INTERVIEWS

Zendaya: "mijn ouders hebben mij het belang van zelfvertrouwen geleerd"

Instapoet Rupi Kaur: "chrijven is therapeutisch voor mij"

Regé-Jean Page: "k wil mezelf en het publiek blijven prikkelen"