Meghan Markle over levensgevaarlijke “brand in de babykamer” van Archie

Gepubliceerd op 23 augustus 2022 door Lore Ginneberge
Meghan Markle over levensgevaarlijke “brand in de babykamer” van Archie @misanharriman

Meghan Markle onthult akelige details van een brand in zoon Archie's kinderkamer tijdens hun Zuid-Afrika tour in 2019.

Archie, het zoontje van Meghan Markle en Prince William, had ernstig gewond kunnen raken tijdens een 'royal engagement' enkele jaren geleden. De voormalige actrice deelt haar verhaal met goede vriendin Serena Williams in de eerste aflevering van haar  'Archetypes' podcast.

Archie nipt aan een brand ontsnapt

De Hertog en Hertogin van Sussex, toen nog beiden actief lid van de Royal Family, waren een verplichting aan het afronden in Zuid-Afrika, toen ze te horen kregen dat er "een brand was geweest in de babykamer," vertelde Meghan aan Serena Williams. Gelukkig had de "geweldige nanny" Lauren Archie, die op dat moment vier maanden oud was, mee naar beneden genomen om een snack te halen, dus de baby was niet in de kamer toen de brand begon. "Haar instinct was: 'Laat ik hem gewoon meenemen voordat ik hem te slapen leg,'" zei Markle over haar kinderverzorgster.

Terwijl Lauren en Archie niet in de kamer waren, vloog "de verwarming in de kinderkamer in brand." Omdat daar "geen rookmelder" was, rook iemand "toevallig de rook in de gang" en doofde de vlammen. "Hij zou daar op dat moment moeten hebben liggen slapen," vertelde Markle aan de tennisster. "Natuurlijk schrik je daar enorm van als moeder. Iedereen was in tranen en in shock."

Onmiddellijk na het incident werd van de Sussexen verwacht dat ze "een andere koninklijke verplichting" zouden bijwonen, wat volgens Markle "niet logisch" was gezien het traumatische incident dat net had plaatsgevonden. Ze legde uit: "Ik had zoiets van: 'Kun je de mensen niet gewoon vertellen wat er is gebeurd?' Maar alles draait uiteindelijk om hoe het eruit ziet in plaats van hoe het voelt. Dus dat is wat we deden, we moesten onze baby achterlaten," bevestigde de Hertogin van Sussex. "Ook al werden we daarna naar een andere plek overgeplaatst, we moesten hem toch achterlaten en een ander officieel bezoek doen." Williams antwoordde  dat zij "niet had kunnen doen" wat Markle en Harry deden als ze hetzelfde zou meemaken met haar dochter Olympia.

archie meghan Markle Prins Harry
Het kerstkaartje van de Sussexen in 2021 met Archie en Lilibet- Alexi Lubomirski

De 'Archetypes' podcast van Meghan Markle

In mei 2019, acht maanden na de geboorte van Archie, deden Meghan en Harry een stap terug van hun taken als senior koninklijke familieleden. Het duo stopte officieel met hun koninklijke rollen in februari 2021, vier maanden voordat dochter Lilibet werd geboren. Sindsdien richtte het koppel Archewell op, een stichting die goede doelen steunt en verschillende partnerschappen aangaat met onder meer Netflix. Nu lanceert Meghan Markle samen met Spotify ook een podcast getiteld 'Archetypes'. Beluister de eerste aflevering rond het thema 'ambitie' met gast Serena Williams hier:

LEES OOK: Meghan en Harry delen nieuwe foto's van dochter Lilibet