O dierbaar Brussel: onze 8 favoriete hang-outs deze zomer

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Jolien Vanhoof
O dierbaar Brussel: onze 8 favoriete hang-outs deze zomer Instagram: @lelouisehotelbrussels

De Fransen hebben hun quatorze juillet, de Amerikanen vieren feest op de fourth of July, en op 21 juli vieren wij de onafhankelijkheid van België. Hoe we dat doen? Met een ode aan onze prachtige hoofdstad! Ontdek onze acht favoriete hang-outs in Brussel, van swingende cafés tot sublieme art-decohotels.

Villa Empain

Een van de mooiste meesterwerken van art-decoarchitectuur staat in de Franklin Rooseveltlaan. Een 21-jarige baron, Louis Empain, liet Villa Empain in 1930 ontwerpen door de Zwitserse architect Michel Polak. De gevels zijn gepolijst in graniet, de villa heeft een grote tuin met imposant zwembad, een pergola en een portierswoning met afwerkingen in marmer, brons, gietijzer en fijne houtsoorten. Sinds 2010 is het huis ook beschikbaar voor het grote publiek. Spring eens binnen voor een summer party aan het zwembad, bezoek de huidige expo 'Portrait of a Lady' of nestel je een paar uur in het Café voor een unieke smaakbeleving.

Adres: Franklin Rooseveltlaan 67

Stripmuseum

Voor nog meer architecturaals schoon moet je in het Stripmuseum zijn, een legendarisch art-nouveaugebouw van Victor Horta. Kuifje en de Smurfen nemen je hier mee op avontuur naar een wereld van onbegrensde creativiteit. Al meer dan 25 jaar worden de auteurs die het striplandschap in België tekenden hier in de spotlights gezet. Talrijke originele platen, nooit eerder geziene documenten, decors in 3D en ludieke elementen houden je zeker anderhalf uur geboeid.

Stripmuseum, citytrip, brussel, kunst

Adres: Zandstraat 20

La Pharmacie Anglaise

Als Mick Jagger voor zijn concert in Brussel deze plek uitkiest voor een cocktail, dan weet je dat je goed zit. Met een indrukwekkend decor en een al even mindblowing cocktailkaart verwelkomt La Pharmacie Anglaise je voor het perfecte aperitief. Zowel de gevel als het interieur van deze bar stralen de Brusselse grandeur uit en weten zelfs de meest kieskeurige cocktailliefhebber op z’n wenken te bedienen.

Adres: Koudenberg 66

Le Conteur

Le Conteur maakt van elke maaltijd een feest. Niet alleen door hun rijkelijke en gedurfde gerechten, maar vooral door de sfeer die ze creëren. Verbaas je niet als er plots luide muziek speelt en de obers beginnen te dansen. Achter de dikke, fluwelen gordijnen vergeet je de rest van de buitenwereld en waan je je even in een duizelingwekkende Midden-Oosterse nacht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Le Conteur (@leconteurrestaurant)

Adres: Kiekenmarkt 32

De Walvis

Een bezoek aan Brussel is niet compleet zonder een lekker biertje in een typische kroeg. De Walvis, die aan het kanaal grenst, is wellicht de gezelligste bar van de wijk. De brouwerij van The Brussels Beer Project is open van donderdag tot zaterdagavond voor degustaties. 

Adres: Antoine Dansaertstraat 209

Arte

Ook gespot in de Antoine Dansaertstraat: de nieuwe vestiging van het Antwerpse modelabel Arte, opgericht door Bertony Da Silva in 2009. Al gauw groeide het merk uit tot een vast begrip in ’t stad en sinds vorig jaar vond Arte ook zijn weg naar Brussel. Da Silva vierde zijn intrede naar de Belgische hoofdstad met een speciaal ontworpen T-shirt. Een mix van streetwear en grafisch design liggen aan de oorsprong van zijn herkenbare ontwerpen. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Arte Antwerp (@arteantwerp)

Adres: Antoine Dansaertstraat 50

Le Louise Hotel Brussels

Even op adem komen? Boek een nacht in een van de Hommage Suites van Le Louise Hotel, helemaal ingericht om het leven van enkele geëerde iconen te eren. Van schrijfster Marguerite Yourcenar en striptekenaar Pierre Culliford (‘Peyo’) tot niemand minder dan Audrey Hepburn. Leuk weetje: de familieleden van deze bekende Belgen werkten mee aan de samenstelling van de suites om ervoor te zorgen dat elke ruimte de persoonlijkheid van hun geliefde belichaamt: privéfoto's, speciale voorwerpen en anekdotes, maar ook traktaties zoals marshmallows, een speciale link naar de Académie Française of een creatief familiediner.

Le Louise, hotel, Audrey Hepburn, brussel

Adres: Gulden-Vlieslaan 40

Bloementapijt bij Hotel Amigo

Na bijna twee jaar afwezigheid zal het Bloementapijt deze zomer opnieuw de kasseien van de Grote Markt opfleuren. Van 12 tot 15 augustus kun je er gaan kijken naar een herinterpretatie van het allereerste tapijt uit 1971. Denk: 1680 m2 van begonia’s, dahlia’s, grassoorten en schors. Wie nog wat langer wil genieten van al dat fleurigs, mag nog tot 12 september binnenlopen bij Hotel Amigo. Naast een geslaagde miniatuurversie van het Bloementapijt in de lobby, kun je hier ook proeven van een exclusieve cocktail, geïnspireerd op – hoe kan het ook anders? – bloemen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hotel Amigo (@hotelamigobrussels)

Adres: Vruntstraat 1/3

Nog meer proeven van Brussel? Dit zijn de 7 beste rooftop bars deze zomer!