De 7 beste rooftop bars in Brussel deze zomer

Gepubliceerd op 8 juli 2022 door Noemi Dell'Aira en Lore Ginneberge
De 7 beste rooftop bars in Brussel deze zomerInstagram: @rooftop.perché

Wat heeft een mens nog meer nodig dan een rooftop met een prachtig zicht op de stad en een cocktail in de hand? Wij geven de beste rooftops in Brussel prijs, van klassiekers tot niet te missen nieuwkomers.

Solar Rooftop

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Solar Rooftop @ Bozar (@solar.bxl)

Solar Rooftop is het nieuwe adres waar je deze zomer naartoe moet gaan om vanop het dak van Bozar van een uitzicht over Brussel te genieten. De rooftop is opgezet door de unieke "Les Organisateurs". Muziek, cocktails, zonsondergangen... Dit is ons nieuwe hoofdkwartier voor het seizoen!

Adres: Paleis voor Schone Kunsten, Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Jardin Rooftop

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jardin Rooftop (@jardinrooftop) op

Deze gloednieuwe aanwinst voor onze hoofdstad opende onlangs zijn deuren. Het project werd in het leven geroepen door drie jonge Brusselaars om de legendarische apéro's op het dak van Parking58 te doen vergeten. Jardin ligt pal in het centrum, aan de Anspachlaan, op het dak van het voormalige Actirisgebouw. Hierdoor heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de hele stad: je kan het Beursgebouw zien, de Grote Markt, het Justitiepaleis,... Bij Jardin heb je een uitgebreide drankkaart van cocktails en wijnen. Je kan aperitiefplanken, burgers en kroketjes bestellen (in samenwerking met De Vismijn). Liever iets healthy? Dat kan, er is ook een wekelijks veranderend seizoensslaatje te verkrijgen.

Capaciteit? Zo'n 200 zitplaatsen.

Adres: Op de hoek van de Kiekenmarkt bij de Delhaize (je kan niet missen)

Soko Rooftop

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Soko Rooftop (@sokorooftop)

Ver uit de drukte van het centrum geniet je van een rustig moment in een unieke omgeving. Deze rooftop, geopend sinds zomer 2021, onderscheidt zich vooral door het ongelooflijke uitzicht op het Forêt de Soignes. Je kan er terecht voor een cocktail, een glas wijn of om de klassiekers van Soko te proeven. Maar ook en vooral om een paar fusion tapas te delen met vrienden. De baos mag je niet missen, net als de kipspiesjes met teriyakisaus. Een adres om je ogen en smaakpapillen te laten verwennen!

Adres: Mechelsesteenweg 455, 1950 Kraainem

Perché rooftop

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Perché (@rooftop.perche) op

Deze Brusselse hotspot bevindt zich op het dak van hotel Jam - en men is zo aardig om ook niet-hotelgasten te laten genieten van de unieke rooftop. Je kan er van een cocktail of hapje genieten in een industrial chic omgeving, naast het zwembad dat voor een extra luxueuze toets zorgt. Om het zwembad te mogen gebruiken, zal je helaas wel een kamer moeten boeken (weekendje Brussel, iemand?). Deze bar in Saint-Gilles is het hele jaar door geopend en als je 'm nog niet kende, wordt het hoog tijd dat je er eens langsgaat!

Adres: Charleroise Steenweg 132, 1060 Brussel

Secret Rooftop By Warwick

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Secret Rooftop by Warwick (@secretrooftopbywarwick) op

Deze rooftop bevindt zich op het dak van het luxehotel Warwick, ook weer dichtbij de Kunstberg. Het terras is enkel in de zomer geopend en ook hier heb je een fantastisch uitzicht over de Grote Markt en de stad. Een uitstekende plek voor een after work apéro.

Adres: Hotel Warwick, Duquesnoystraat 5, Brussel

The View

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BIRDY Brussels (@birdy.brussels)

Met z'n Instagramwaardige decor, nodigt rooftop The View je uit om te feesten en te genieten van het prachtige uitzicht. De roze rooftop, voorheen gevestigd in Neder-over-Hembeek, verhuist dit jaar naar de Birdy Club en zal vanaf 7 juli 2022 heropenen.

Adres: Waterloolaan 36, 1120 Brussel

La Villa in the Sky

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Villa in the sky (@villainthesky) op

Luxerestaurant La Villa in The Sky heeft de rooftop van je dromen... Op een hoogte van 120 meter geniet je van het adembenemende uitzicht op Brussel - een van de meest indrukwekkende views uit deze hele lijst... Maar daarvoor betaal je natuurlijk. La Villa in The Sky is niet goedkoop, maar kan tellen als gastronomische luxe-ervaring ('s avonds dineer je er letterlijk tussen de sterren).

Adres:  IT Tower (25ste verdieping), Louisalaan 480, 1050 Brussel
Enkel op reservatie