Het Belgische Stirrr biedt specerijenblends vol gezondheidsvoordelen

Geüpdatet op 24 mei 2022 door Clothilde Van Brussel en Lore Ginneberge
Het Belgische Stirrr biedt specerijenblends vol gezondheidsvoordelen Fleur Kaan

Het Belgische Stirrr verzamelt tal van specerijen (én hun gezondheidsvoordelen) in één zakje. Voeg de blends toe aan drankjes en salades voor meer energie, een detox of om net tot rust te komen.

Stirrr, spice up your life

In augustus 2021 lanceerde Camille Schmidt Stirrr, een assortiment van kruidenmengsels met meerdere gezondheidsvoordelen. Voor de jonge onderneemster was het een echt passieproject: als kind hield ze er al van om 'toverdrankjes' te maken met voorhanden was. Later kreeg Camille de smaak van het reizen te pakken en was het tijdens haar bezoek aan Azië en Oceanië dat ze kennismaakte met een totaal andere manier van eten en met een waaier aan kruiden. Daar waren 'blends' al een groot succes, en Camille was verkocht.  Gefascineerd door deze kruidenmengsels en hun gezondheidsvoordelen, keerde ze terug naar België met één doel voor ogen: haar eigen merk creëren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door STIRRR (@stirrr.be)

Gezonde blends voor elke dag

Zoals de naam al verraadt, zijn Stirrr mengsels die je met alles kan mengen: in een drank zoals melk, sap en smoothies, of in een gerecht zoals een salade of pastaschotel. Ze passen perfect in verschillende dagelijkse maaltijden, maar ook in meer creatieve bereidingen. Destijds had Camille meer dan anderhalf jaar nodig om het perfecte recept voor haar melanges te vinden, om ze zowel evenwichtig als lekker te maken zonder de gerechten of dranken te overheersen.

Vandaag omvat het assortiment vier categorieën en acht melanges, allemaal gecertificeerd biologisch. Of je nu 's morgens een opkikkertje nodig hebt of 's avonds voor wilt ontspannen, er is een Stirrr-melange voor elke behoefte: vitaliteit, ontspanning, immuniteit en detox.

Onze favoriet? De Cacao reishi blend met antioxiderende eigenschappen. De blend verbetert je mood, versterkt het immuunsysteem, helpt omgaan met stress en stimuleert het lichaam. Roer een lepeltje door je ontbijtbowl ’s morgens of in warme melk voor het slapengaan.

stirrr blend kruiden
Cacao Reishi Blend, Stirrr, €15,90

Shop hier

De toekomst van Stirrr

Stirrr kende een veelbelovende start en het concept werd met groot enthousiasme onthaald door partners en klanten. Helaas heeft de tragische verdwijning van de jonge oprichtster, Camille Schmidt, het project even een halt toegeroepen. Maar haar familie en vrienden zijn vastbesloten om haar nagedachtenis te eren door het bedrijf dat haar zo na aan het hart lag, verder te ontwikkelen. Sinds januari 2022 is Alexandra De Vos actief betrokken bij de ontwikkeling van het project. "We moeten nog nadenken over de volgende stap, maar we hebben geen gebrek aan ideeën om met Stirrr te blijven doorgaan," besluit Alexandra.

Meer info via stirrr.be

LEES OOK: 5 gezonde en licht verteerbare recepten boordevol energie