In deze spa kan je je laten onderdompelen in een wijnbad

Geüpdatet op 20 april 2022 door Lore Ginneberge
In deze spa kan je je laten onderdompelen in een wijnbad Tom Doms

Je letterlijk onderdompelen in wijn, te mooi om waar te zijn? Op de top van de Valkenburgse Cauberg in Nederland wacht je een wijnbad dat niet alleen zalig ontspannend is, maar ook nog eens goed voor je huid. Ontdek alles over Vino Therapy!

De twee Limburgse bedrijven Thermae 2000 en Wijndomein St. Martinus slaan de handen in elkaar en bieden een unieke en duurzame beleving in de vorm van zogenaamde Vino Therapy. Hierbij wordt de wijnpulp die overblijft na het persen, gebruikt om in te baden. Het wijnbad wordt gevuld met pulp van de Monarch druif, die door de in de buurt gelegen Wijngaard St. Martinus gebruikt wordt om wijn van te maken. Wijnbaden, oftewel ‘Vino therapy’, is uniek in de omgeving en dus de omweg waard.

vino therapy wijnbad wellness
Tom Doms

De voordelen van Vino Therapy

Of de keuze voor de Monarch druif bewust is? “Ja, zeker” vertelt expert Stan Beurskens, eigenaar van St. Martinus: “De Monarch druif zorgt voor een prachtige kleurintensieve wijn, dit laatste heeft te maken met het schilcontact en juist dat maakt het baden in de pulp zo uniek en gezond. Er verschuilt zich namelijk een bijzonder stofje in de schil van de blauwe druif, resveratrol genaamd. Resveratrol is een krachtige antioxidant, die de huid beschermt tegen vervuiling en de negatieve gevolgen van UV-straling. Daarnaast is het huidverstevigend en rimpelverminderend.”

De wijnbaden werden gebouwd vlak naast het in 2019 geopende Infinitum. Vernoemd naar het oneindige uitzicht op de Limburgse heuvels. Voordat je plaatsneemt in het wijnbad smeer je je in met puur nature bodyscrub. Hierna neem je plaats in het bad en dompel je je onder in de wijnpulp van de Monarch druif en druivenpitolie. In het bad worden rozenblaadjes en Calendula toegevoegd. Beiden hebben een kalmerende werking voor de huid. Zodra de bubbels uitgaan, kan je genieten van het uitzicht op de Limburgse heuvels. Met een glas wijn natuurlijk.

Vino therapy wijnbad wellness
Tom Doms

De Vino Therapy is beschikbaar vanaf 20 april 2022. Meer info via thermae.nl

LEES OOK: