Getest: 4 unieke gezichtsbehandelingen voor een stralende huid

Gepubliceerd op 12 januari 2022 door ELLE redactie en Lore Ginneberge
Getest: 4 unieke gezichtsbehandelingen voor een stralende huid Evenbeeld

Waar moet je zijn in België voor een zuiverende, verjongende of gewoonweg ontspannende gelaatsverzorging? De ELLE redactie test 4 nieuwe gezichtsbehandelingen voor je uit, van gua sha stenen tot ledlampen.

Gua Sha Glow: ontspannende gelaatsverzorging voor de vermoeide huid

Wat is het? Een detox voor de vermoeide of gestreste huid met natuurlijke producten en een Gua Sha-steen.

De combinatie van massage, drainage en doeltreffende huidverzorging doet wonderen voor je gelaat en gemoedstoestand. Wanneer de koele Gua Sha-steen over je huid glijdt, ontspan je volledig. Maar eerst krijg je een één uur durende behandeling, waarbij je huid zorgvuldig gereinigd, geëxfolieerd en verzorgd wordt met de natuurlijke producten van Odacité en Tata Harper. Een van de hoogtepunten is het zuiverende kleimasker met boosters die aangepast zijn aan je huidtype, dat kan inwerken terwijl de facialist je hals en nek onder handen neemt. De heerlijke geuren van citrus, munt en rozen voeren je van hartje Brussel mee naar een verre aromatische tuin. Na 60 minuten relaxen straal je van binnen én buiten.

gezichtsbehandelingen gelaatsverzorging ontspannend
Evenbeeld

Labelchic, Antoine Dansaertstraat 95, Brussel. labelchic-brussels.com - € 120 voor 60 minuten

Mesolips: voor gehydrateerde, volle lippen

Wat is het? Een behandeling die je lippen hydrateert van binnenuit.

Droge, gebarsten en schilferige lippen worden weer mooi dankzij deze gerichte aanpak. De niet-invasieve behandeling is afgeleid van de mesotherapie. Met een elektrische stift worden actieve bestanddelen uit een ampul tot diep in de lippen ingebracht. De ampul bevat een krachtige cocktail van hyaluronzuur en vitamine A, C en E, die een sterk hydraterend effect hebben. Hier gebruiken ze een Europees merk dat milieuvriendelijk is en niet getest op dieren. Het zijn geen injecties, dus de behandeling doet absoluut geen pijn. Na 30 minuten zijn je lippen mooier, gladder en zachter, en lijken ze iets voller. En je lippenstift loopt niet langer uit in de groefjes rond je mond! Een kuur van vier behandelingen is aanbevolen, bijvoorbeeld in combinatie met semipermanente lippenmake-up.

lippen verzorging gezichtsbehandeling
Shutterstock

Eyebrow Studio, Rue des Groseilliers 42/A, Colfontaine. €80 per behandeling

Baby Face LED: lichttherapie voor huidverbetering

Wat is het? Een behandeling die geïnspireerd is op de esthetische geneeskunde en die je huid instant doet stralen.

Baby Face Led werd in 2016 ontwikkeld door Dr. Maria Theodorou, specialist in Esthetische en Regeneratieve Geneeskunde. De behandeling is het paradepaardje van de SkinClinic in Mons, een combinatie van lichttherapie en medische cosmetica met een sterke concentratie aan actieve moleculen. Elke fase van de Baby Face Led wordt op maat afgestemd op de huid van de klant. Dat maakt de behandeling geschikt voor alle huidtypes, en voor het gezicht, de hals en het decolleté.

Eerst wordt de huid gereinigd en licht gepeeld met fruitzuren, als voorbereiding van de huid. Daarna worden twee zeer doeltreffende serums aangebracht, een met vitamine C, de tweede met hyaluronzuur. En dan komt de ledlamp in actie. Uit studies is gebleken dat ledlicht net als bij bomen een weldadig effect heeft op onze cellen. Niet alleen doet het de serums beter doordringen, er worden ook specifieke problemen mee aangepakt: een gevoelige huid, acne, verslapping van de opperhuid, bruine vlekken, littekens, rode plekken … Elke kleur ledlicht heeft een andere rol: anti-veroudering (geel), pigmentvlekken (rood), acne (blauw). De specialist kiest het programma dus in functie van de klant. Na 15 à 20 minuten onder de ledlamp wordt er een modellerende vloeistof met vitamine K – die de celvernieuwing bevordert – aangebracht, gecombineerd met essentiële oliën in functie van wat de huid nodig heeft.

Kers op de taart: de aangename gezichtsmassage die je krijgt voor het aanbrengen van hydraterende crème en een zonnebescherming. Na de behandeling van een uur is je huid brandschoon en lijkt ze meer te stralen. In tegenstelling tot bij een klassieke gelaatsbehandeling, werkt de Baby Face Led langer door: het effect is nog weken na de behandeling zichtbaar, vooral dankzij de lichttherapie. Het beste resultaat krijg je met een behandeling om de drie maanden.

skinclinic LED behandeling gelaat
SkinClinic

SkinClinic, Rue des Archers 2, Bergen. €120 voor een behandeling van 60 minuten

Hydrafacial: de gezichtsbehandeling van de sterren

Wat is het? In de Verenigde Staten is dit dé topper onder de gelaatsbehandelingen. Heel wat celebrities met een smetteloze huid zijn fan van de HydraFacial.

Bij deze gesofisticeerde behandeling wordt gebruik gemaakt van een gepatenteerde technologie in combinatie met krachtige voedende stoffen als antioxidanten, peptiden en hyaluronzuur om de huid supergezond en mooi te maken. De behandeling van 30 minuten bestaat uit drie fasen om de huid diep te reinigen en te hydrateren. Dat gebeurt met een stift met dubbele werking, die de onzuiverheden uit de huid zuigt en tegelijkertijd verschillende lotions injecteert. Voor elke fase wordt een ander hulpstuk op de stift geplaatst, en met een computer wordt de intensiteit van de behandeling aangepast aan het huidtype en eventuele huidproblemen, zoals verwijde poriën, bruine vlekken, mee-eters en rode plekken. Deze behandeling kan dus volledig gepersonaliseerd worden en is geschikt voor alle huidtypes. Voor het mooiste resultaat is één behandeling per maand aanbevolen, maar al na een eerste sessie zie je het verschil. Na 30 minuten is de huid perfect schoon en straalt je teint meer. Mocht je nog twijfelen aan de grondigheid van de reiniging: als de specialiste je aan het eind laat zien wat er uit je huid is gekomen, weet je het meteen.

Hydrafacial behandeling getest
Hydrafacial

Beauty by Kroonen, Lebeaustraat 49, Brussel. €150 (30 minuten, drie fases) of € 195 (45 minuten, drie fases + twee aangepaste serums)

LEES OOK: ELLE test een luxueus kuuroord in Zwitserlandt