Maison Breguet: slapen onder een vijfsterrenhemel

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Jolien Vanhoof
Maison Breguet: slapen onder een vijfsterrenhemel

Hotel Maison Breguet heeft alles in huis om je van kop tot teen onder te dompelen in luxe: prachtige ruime kamers, een gastronomisch restaurant met open keuken, een verkwikkende spa en als je het ons vraagt: de beste cocktails van Parijs. Alors, on y va ?

Een gevoel van thuiskomen, daar is het Brice Errera en Samuel Gelrubin om te doen. De twee jonge Parijzenaars bouwden hun Maison Breguet in 2017 op de grondvesten van een oude wasmachinefabriek, ergens tussen Bastille en Place des Vosges. Ze nodigden hun vrienden uit om er een echte home sweet home van te maken. De keuken wordt gerund door chef-kok Suha Ozkan, de films in de kamers werden geselecteerd door journaliste Emily Barnette, en Charlotte Balme – creative director van handtassenmerk Yvonne Yvonne – mocht een boetiek vullen met unieke spullen. Denk: superzachte Sloan-pyjama’s, keramiek van pottenbakster Marion Graux, Lours-sweatshirts voor de cool kids …

Maison Breguet, Parijs, hotel, Le Marais, citytrip

Mad Men vibes

Nu we toch aan namedropping doen: interieurarchitect Juan Alvarez gaf het hotel een gelikte Mad Men-look uit de jaren 1960, maar met een moderne twist. Van de lichtgrijze en blauwe kleuraccenten doorheen het hele hotel tot de marmeren douches met goudbeslag. In sommige kamers verstopte Alvarez zelfs oude stadskaarten van Parijs in het plafond. Niet gevonden tijdens je verblijf? Niet getreurd, want elke kamer is wel standaard uitgerust exclusieve badproducten van Maison Martin Margiela. En op aanvraag krijg je een vegan of glutenvrije minibar.

Rinquin, quoi?

De industrieel ogende bar is het pronkstuk van het hotel. Hier blijf je ‘s avonds makkelijk plakken met een signature cocktail in de hand. Onze favoriet: de Rinquinquin met rum, litchi, abrikoos en champagne. Voor de morning after raden we je aan om te ontbijten in de veranda van het restaurant, met zicht op het groene terras. Nadien kun je nog even ontspannen in de spa of meteen het geroezemoes van de stad in. Laat die shoppingtrip maar komen!

Maison Breguet, hotel, bar, Parijs, citytrip

Meer Parijs tips?