Sterrenchef Natali schotelt 5 avonden een exclusief diner voor in Brussel

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Lore Ginneberge
Sterrenchef Natali schotelt 5 avonden een exclusief diner voor in Brussel

Na de succesvolle samenwerking met sterrenchef Nicolas Isnard vorige december beslist The Poet, de restaurant-bar van het Renaissance hotel, om de ervaring over te doen. Ditmaal slaan ze de handen in elkaar met chef Natali van Hostellerie La Montagne*.

The Poet Chef Natali sterren keuken
Chef Natali aan het werk

De keuken van Jean-Baptiste Natali

Het is zeker niet de eerste keer dat Natali in een hotel kookt. Je kon de kunsten van de chef al eerder proeven in prestigieuze hotels over de hele wereld, van Marrakech tot New York en van Oman tot China. De keuze lag dus voor de hand. De kwaliteiten van Jean-Baptiste staan ook al lang niet meer ter discussie. Zijn Michelinster sleepte hij twintig jaar geleden in de wacht, op zijn 27ste. De jonge chef-kok wist al snel zijn stempel te drukken op de Franse gastronomie en geldt vandaag als referentie in de Haute-Marne.

De vele buitenlandse ervaringen leverden hem een grote technische beheersing en een eindeloze creativiteit op. De exotische accenten in zijn keuken zijn het resultaat van de vele tussenstops die hij maakte over de hele wereld. De signatuur van de chef is zijn liefde voor wilde kruiden en specerijen, die hij met finesse verwerkt in zijn gerechten.

the poet restaurant Brussel
restaurant The Poet

Een ontdekkings- of gastronomisch menu in The Poet

Van 8 tot 12 maart neemt deze Franse chef de keuken van het restaurant van The Poet onder zijn hoede en verrast hij fijnproevers vijf dagen lang tijdens een exclusief diner. Speciaal voor deze unieke samenwerking bedacht de chef twee menu's: een 4-gangen ontdekkingsmenu en een 6-gangen gastronomisch menu. De samenstelling is nog geheim, maar één ding is zeker: zijn keuken zal bij alle bezoekers van het restaurant in de smaak vallen. Wat we wel al kunnen verklappen, is dat er langoustine en zwezerik op het menu staan. Twee persoonlijke favorieten van de chef.

Info en reservaties via poetbrussels.com

LEES OOK: de beste adresjes voor een stijlvolle apero in Brussel