Hotspot: Frasca is de nieuwe Italiaanse place to be in Brussel

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Lore Ginneberge
Hotspot: Frasca is de nieuwe Italiaanse place to be in Brussel Frasca

Verse pasta, een goed glas biologische wijn, charcuterie... Voor liefhebbers van de Italiaanse keuken (iedereen dus?) is restaurant Frasca in Brussel de hemel op aarde. Stromae en Angèle zijn alvast fan!

Van het Bolsenameer naar Brussel

Iedereen houdt van Italiaanse gastronomie. Maar voor het Eric en Karima, koppel achter Frasca samen met partner Sébastien, gaat die liefde nog veel verder. Deze ondernemers verdelen hun tijd tussen Brussel en de streek rond het Bolsenameer, waar ze al enkele jaren natuurwijn en olijfolie produceren. Het zijn de rijkdom, cultuur en gastronomie van deze streek die de vrienden ertoe brachten dit nieuwe adresje te openen en de producten van La Tuscia, een streek in Midden-Italië, te promoten.

frasca italiaans restaurant Brussel
Frasca

Verse pasta, aperitivo en natuurwijn

Frasca is veel meer dan het zoveelste Italiaans restaurant in onze hoofdstad. Bij het binnenkomen zie je meteen de verstoog, net als de stapels streekproducten en het pasta-atelier waar chef Eric elke dag fettuccine, pappardelle en rigatoni bereidt op ambachtelijke wijze. Overal waar je kijkt in het prachtig ingerichte pand zie je bio- en natuurwijn, zorgvuldig geselecteerd door het koppel, vaak van bevriende wijnbouwers. Laat je bij je keuze zeker adviseren, want de wijnkaart is overweldigend.

Het steeds wisselende menu bestaat uit seizoensproducten met de nadruk op pasta en groenten. Verse spaghetti met een smeuïge tomatensaus, aubergines en afgetopt met Parmezaan, of wat dacht je van heerlijk geurende truffelpasta?

frasca italiaans restaurant Brussel
Frasca

Tip: laat je 's middags verrassen door het lunchmenu met voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. De beste manier om kennis te maken met de keuken van Frasca en om je heel even in Italië te wanen.

Frasca.be

ONTDEK OOK: 6 Italiaanse restaurants met de allerlekkerste pizza van Brussel