De 6 meest waanzinnige restaurants van Europa

Geüpdatet op 11 januari 2019 door ELLE België
De 6 meest waanzinnige restaurants van Europa

resto

Uiteten gaan is puur genieten! Doe daar nog eens een ongewone setting bij en je hebt genieten in het kwadraat. GoEuro.be selecteerde de 6 meest bijzondere restaurants van Europa. Leuk nieuws voor ons:  twee daarvan bevinden zich in ons land!

Als Europa ergens over mag pochen, dan is het wel over de gastronomie. GoEuro.be maakte een selectie van Europese restaurants die, naast hun verfijnde en gevarieerde menukaart, er ook uitspringen qua decor. Ook twee 'Belgen' zijn hier uit de bus gekomen: Tram Experience en Dinner in the Sky. We kunnen niet wachten om deze adresjes uit te testen en onze ogen én smaakpapillen de kost te geven:

1/

Dinner in the Sky / Brussel

sky brussel

Een gastronomisch etentje met een onklopbaar uitzicht op Brussel terwijl je voeten boven een hoogte van 50 meter hangen te bengelen? Niet voor watjes!

Dinner in the Sky

2/

H.R. Giger Museum Bar / Gruyères, Zwitserland

museum bar gruyères

Deze bar vind je in het H.R. Giger Museum, vernoemd naar de wereldbekende schilder en beeldhouwer. Giger werkte onder andere mee aan de set van 'Alien' en heeft overduidelijk een passie voor het buitenaardse. Getuige het decor: de stoelen zijn net tronen en het plafond is opgebouwd uit ruggenwervels... Erg surreëel allemaal! Mooi of niet, het laat je vast niet onberoerd!

H.R. Giger Bar

3/

Tram Experience / Brussel

Tram Experience - Opening Night

Wat dacht je van een delicieus vijfgangenmaal terwijl je 'kuiert' door de charmante Brusselse straten? De tram van Tram Experience vervoert je naar de gastronomische hemel, met elke week een gloednieuw sterrenmenu. Een ware sensatie.

Tram Experience

4/

Espai Sucre / Barcelona, Spanje

espai barcelona

Dessert als voorgerecht, dessert als hoofdgerecht en dessert als, welja, dessert. Is er dan toch een god?

Espai Sucre

5/

Solo Per Due / Vacone, Italië

solo per due vacone

Een romantisch dinertje voor twee? Solo Per Due neemt dat wel érg letterlijk. Je kan er namelijk alleen maar een tafel voor twee boeken, meteen ook de enige tafel in de zaak. Van intiem gesproken...

Solo Per Due

6/

The C Experience

c experience

Deze mysterieuze glazen kubus kan je ondertussen in alle uithoeken van de wereld spotten. Bij een testrit in de IT Tower in Brussel sloeg het concept duidelijk aan! Ondertussen zijn er ook vestigingen in Istanbul, Moskou, New York en Shanghai.

C Experience

(Natalia Tjurina via Elle Belgique)