Klinken met alcoholvrije schuimwijn van eigen bodem

Gepubliceerd op 15 februari 2022 door ELLE Partner
Klinken met alcoholvrije schuimwijn van eigen bodem ©Vintense

Dankzij Tournée Minérale geraken steeds meer mensen geïnteresseerd in alcoholvrije alternatieven. Onze cultuur is zodanig verweven met bepaalde dranken dat het moeilijk is om nee te zeggen tegen een glaasje zonder ook het gevoel te hebben dat je nee zegt tegen de gezelligheid van een gedeeld moment. Vintense wil hier verandering in brengen: voortaan toast je mee met uitzonderlijk kwaliteitsvolle, Belgische schuimwijn - hetzij zonder alcohol.

Hoe vaak zie je dat iemand niet drinkt en dan maar voor de feestelijkheid meeklinkt met een glaasje, om het daarna neer te zetten? Mousserende wijn staat symbool voor feest: van het moment dat de kurk uit de fles plopt, tot het klinkende geluid van de glazen en het bruisen van de bubbels. Dankzij Fines Bulles van het Belgische merk Vintense kan je hiervan blijven genieten, ook als je geen alcohol wilt drinken. Want plezier, daar hoef je niet op in te boeten.

Wel de schuimwijn, niet de hoofdpijn

Fines Bulles zijn bubbels zonder alcohol, geproduceerd door Vintense, een Belgisch merk dat wijn dealcoholiseert in eigen land met de laatste nieuwe technologie. De wijn wordt onder vacuüm gedealcoholiseerd, waarbij de alcohol verdampt op lage temperatuur. Op die manier gaan de vluchtige aroma’s niet verloren en behoudt de wijn haar oorspronkelijke smaak. Zo geniet je van échte, feestelijke schuimwijn, zonder de nadelen van alcohol en zonder dat je moet gaan voor een suikerzoet, alcoholvrij drankje als dit niets voor jou is.

De druif maakt het verschil

Er zijn drie soorten Fines Bulles op basis van verschillende druifsoorten. Zo is er de Fines Bulles Blanc, met 100% Airén: een witte, Spaanse druif. Deze witte schuimwijn bevat noten van perzik en citroenachtige muskaat. Voor liefhebbers van rosé schenk je de Fines Bulles Rosé: een roséwijn van tempranillodruiven. Hierbij proef je toetsen van aalbes, aardbei en meloen: perfect voor wie van een fruitige schuimwijn houdt. Ten slotte biedt Vintense ook een klassieke Blanc de Blancs: Vintense Prestige met 100% Chardonnaydruiven.

Mix je eigen mocktails (of koop ze kant-en-klaar!) 

Fines Bulles zijn schuimwijnen van hoge kwaliteit en staan perfect op zichzelf, maar ze lenen zich ook tot sprankelende toevoeging aan een mocktail. Heb je ooit al een alcoholvrije Italian Spritz geprobeerd?

Bereiding

  • Vul een groot glas voor de helft met ijsblokjes
  • Voeg 60 ml Lyre’s Italian Spritz toe
  • Schenk daarbij 60 ml Vintense Fines Bulles blanc
  • Werk af met 30 ml sodawater
  • Garneer met een sinaasappelschijfje

©VintenseAls je geen zin hebt om zelf aan het mixen te slaan, maar wel van mocktails houdt, dan is er ook voor jou goed nieuws. Naast alcoholvrije schuimwijnen creëert Vintense stille wijnen zonder alcohol, maar ook kant-en-klare mocktails zoals de zomerse Bellini met perziksmaak, of de verfrissende Hugo met vlierbloesem en munt. Keuze genoeg dus volgende keer dat er iets te vieren valt. Of gewoon gezellig met de ELLE in bad op een weekavond, want waarom ook niet? Alcoholvrij genieten is genieten zonder zorgen, op elk moment.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Vintense.

www.vintense.be

LEES OOK

DE 5 GROTE STREETSTYLE TRENDS VAN COPENHAGEN FASHION WEEK

DIT ZIJN DE BESTE HANDCRÈMES MET ANTI-AGING EFFECT

SWEETS FOR MY SWEET: EETBARE VALENTIJNSCADEAUTJES OM TE GEVEN OF TE KRIJGEN