Sweets for my sweet: stijlvolle valentijnschocolaatjes om te geven of te krijgen

Geüpdatet op 23 januari 2020 door Lore Ginneberge
Sweets for my sweet: stijlvolle valentijnschocolaatjes om te geven of te krijgen

Een clicheetje van formaat is het wel, de hartvormige doos vol chocolade die je toegestuurd krijgt op 14 februari. Maar of we er daarom minder blij mee zijn? Integendeel.

Als je dan toch voor de klassieke pralines kiest met valentijn, kunnen ze maar beter verpakt zitten in stijlvolle doosjes. Onze favorieten:

Carine Gilson x Pierre Marcolini

Voor Valentijn 2020 ontwerpt chocolatier Pierre Marcolini in samenwerking met lingerieontwerpster Carine Gilson een collectie chocolade met bijhorende verpakking. Een creatieve samenwerking die de savoir-faire van beide Belgen naar voren brengt naar aanleiding van de 30ste verjaardag van Carine’s label. De collectie bestaat uit Vier soorten delicate doosjes vol artisanaal lekkers.

valentijn chocolade cadeau

Voor modeliefhebbers is er de 'Garden of Lace Collector's Edition', een genummerde doos met 25 chocoladehartjes in een zijden pouch met handzeefdruk gecreëerd in Carine's studio. Of voor wie minder tuk is op chocolade is er deze doos met macarons. Doen deze je hart al sneller slaan?

De elle etenvideo van vandaag :
HALLOWEEN: 5 BANGELIJK LEKKERE COCKTAILS

valentijn chocolade chocolatier cadeau pralines

De Valentijnscollectie is verkrijgbaar in alle Pierre Marcolini-verkooppunten en via de website.

Philip's Biscuits

Philip’s Biscuis, de bekendste koekjesbakker van Antwerpen, brengt een hommage aan de dag der liefde met (h)eerlijke artisanale koekjes. Voor de gelegenheid vind je z'n zoetigheden verpakt als romantisch roze cadeautjes.

biscuits valentijn cadeau koekjes

Verkrijgbaar in iedere Philip’s Biscuits-winkel.

Neuhaus

Neuhaus creëerde met The Love Letter Box een liefdesbrief die je niet met zinnen maar met smaken beroert. De Maître Chocolatiers vertaalden hun passie voor liefdesbrieven in drie chocolade hartjes, die telkens uit twee aanvullende smaken bestaan met ingrediënten van over de hele wereld.

  • Hazelnoten uit Spanje:  een wit chocolade hartje bestaande uit één deel praliné op basis van hazelnoten uit Spanje met een vleugje “fleur de sel” van Guérande en frisse kardemom, en een ander deel uit ganache van melkchocolade met cacao uit Venezuela.
  • Gember uit Vietnam: een melkchocolade hartje gevuld met enerzijds krokante amandelpraliné afgewerkt met zoete nougat en kruidige gember uit Vietnam, en anderzijds zachte karamel verrijkt met olijfolie en een vleugje citroen.
  • Passievrucht uit Equador:  een intens hartje van pure chocolade gevuld met één deel hazelnotenpraliné geïnfuseerd met passievrucht uit Ecuador en paprika, en het andere deel met een ganache van donkere chocolade met cacao uit Vietnam en exotische Timutpeper.

neuhaus valentijn chocolade cadeau

 

Verkrijgbaar in Neuhaus-winkels en via de website.

 

Benoit Nihant

Maison Nihant pakt voor valentijn uit met twintig hartjes in verschillende smaakcombinaties met melk- en pure chocolade. De cadeauverpakking bevat vier smaken, voor de gelegenheid speciaal geselecteerd door de chocolatier: een praliné met muscovadosuiker en hazelnoten uit de Piemonte, een knapperige praliné met pistachenoten uit Iran, een ganache van pure chocolade Grand Cru uit Brazilië en een ganache van pure chocolade Grand Cru uit Honduras.

valentijn chocoladeVerkrijgbaar bij Benoit Nihant-boetieks. Meer info op de website