Dit zijn de beste handcrèmes met anti-aging effect

Geüpdatet op 21 april 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en Virginie Dupont
Dit zijn de beste handcrèmes met anti-aging effect © Presse

Onze handen zijn bijzonder gevoelig en kwetsbaar. Ze worden blootgesteld aan alle weersomstandigheden, van de brandende zon tot het guurste winterweer. De huid op onze handen veroudert dan ook bijzonder snel. Slappe of losse huid, rimpels, pigmentvlekken... Allemaal elementen die onze leeftijd verraden. Hoe kunnen we onze handen zo lang mogelijk beschermen tegen het verstrijken van de tijd? Door ze elke dag te verzorgen, het hele jaar door. Daarom hebben we onze top 3 opgesteld van de beste antiverouderingscrèmes voor de handen.

Onze handen worden enorm blootgesteld aan vervuiling, kou, chemische ingrediënten in huishoudproducten en nog veel meer. Hierdoor zou de huid van onze handen bijna vijf keer sneller verouderen dan de rest van ons lichaam.

Onze handen: zichtbare tekenen van jeugd

Steeds meer vrouwen hechten bijna evenveel belang aan de aanblik van hun handen als van hun gezicht. Doordat onze handen haast voortdurend worden (over)belast, is droogheid veelvoorkomende kwaal. Het feit dat handen zo teer en kwetsbaar zijn, is geen toeval: de huid van onze handen is veel fijner dan die van de rest van ons lichaam. De structuur lijkt vrij goed op die van ons gezicht. Daarom is het belangrijk dat we onze handen elke dag weer in de watten leggen.

Hydrateren alleen is niet genoeg. Om de zichtbare tekenen van veroudering tegen te gaan, werken steeds meer verzorgingsproducten met een echte antiverouderingsstrategie. Die aanpak richt zich op meerdere punten. Verder is het belangrijk dat we onze handen ook beschermen met zonneproducten met een hoge factor. Dat helpt om de tekenen van veroudering tegen te gaan. Dermatologen raden daarenboven gerichte verzorgingen aan tegen vlekken of om de huid weer voller te maken.

Hier vind je onze tips voor zachte en verzorgde handen.

De juiste reflex

Zorg dat je je handen de hele dag lang hydrateert. Het is immers beter om de schade te beperken dan om die te moeten herstellen. Hydrateer je handen (en vooral hun rug) daarom na elke douche, bad en wasbeurt met een crème. Voor een optimaal effect kun je nog enkele druppels jojobaolie aan de crème toevoegen.

Zorg dat je overal een potje of tube hebt staan: op kantoor, in de wagen, je handtas, de lade van het nachtkastje... Zo heb je altijd een verzorgingsproduct... bij de hand.

Extra tip

Aarzel niet om je handen minstens een keer per week met een gezichtsmasker te behandelen. Breng een dikke laag aan op de rug van je handen. Laat inwerken, spoel alles af en hydrateer.

Shop until you drop

1. De meest volledige

Deze crème belooft het huidoppervlak van onze handen en de gezondheid van onze nagels te beschermen, herstellen en versterken. De formule bevat een duo van hydraterende werkzame stoffen die het vocht in ons lichaam opvangen en bijhouden. Bij de wetenschappelijke expedities op Antarctica is een nieuwe cryobeschermende werkzame stof ontdekt. Die zorgt ervoor dat de ingrediënten ook bij extreme kou hun werking behouden.

Crème réparatrice et hydratante pour les mains et les ongles de Sisley.
Herstellende en hydraterende verzorgende crème voor handen & nagels 75 ml - Sisley

Koop dit product

2. De meest stijlvolle

De meest Instagram worthy handcrème op de markt heeft zichzelf een nieuwe look aangemeten. Vroeger wit, nu zwart, met het gamma Le Lift. Het product is een antiverouderingscrème, verrijkt met een plantenconcentraat van alfalfa. Dat is even doeltreffend als retinol en het is zacht voor de huid. De crème bevat ook een natuurlijk zoethoutextract om vlekken lichter te maken.

Crème anti-âge pour les mains Le Lift de Chanel.
Le Lift La crème main 50 ml - Chanel

Koop dit product

3. De meest natuurlijke

Deze handcrème is de nieuwste aanwinst van het gamma Vinoperfect. Dat wil de huid in de eerste plaats hydrateren en bruine vlekken lichter maken. De crème koppelt de kracht van viniferine (een plantaardige werkzame stof uit het sap van wijnstokken) aan witte pioenroos. De combinatie van die twee laat vlekken zichtbaar verbleken. Het is een gerichte handverzorging die belooft de vorming van pigmentvlekken te bestrijden en bestaande vlekken sneller te laten ontkleuren.crèmes mains

Handcrème antivlekken Vinoperfect 50 ml - Caudalie

Koop dit product

LEES OOK 

SOS droge handen: deze handcrèmes heb je nu nodig

Getest: unieke gezichtsbehandelingen voor een stralende huid

Getest: 100 % natuurlijke dagcrèmes boordevol flowerpower voor elk huidbeeld