Tournée minérale: ruil je cocktail in voor een mocktail

Gepubliceerd op 2 februari 2022 door ELLE Partner
Tournée minérale: ruil je cocktail in voor een mocktail © GILI

Mocktails zijn helemaal hot and happening, en zeker tijdens Tournée Minérale. Wees in februari extra lief voor je lichaam en ruil je cocktail in voor een Gili-mocktail.

Aziatische gember, Italiaanse citroen en Europese bloemenhoning, dat is de heilige drievuldigheid die achter het alcoholvrije Gili Gember Elixir schuilt. Dit immuniserend en energieboostend drankje van eigen bodem bestaat uit 100% natuurlijke ingrediënten en wordt 100% circulair geproduceerd.

Zero waste

Gili zorgt voor een dagelijkse opkikker en denkt met zijn zero waste beleid ook aan het milieu. Zo wordt het voedselafval dat ontstaat bij de productie van de biologische Gember Elixir gerecupereerd en hergebruikt tot de circulaire Gember citroen-thee. Met de overgebleven citroen- en gemberpulp uit één fles Gili Gember Elixir (700ml) maakt het merk maar liefst drie pakken Gili Gember-Lemon Tea. Er komt dus echt geen verspilling aan te pas!

Weggooien staat niet in het woordenboek van Gili. Zelfs voor de flessen bedacht het Belgische merk leuke ideeën om ze een tweede leven te geven. Je kan de fles gebruiken als kandelaar, waterkan, vaas of om je eigen kombucha in te maken en te bewaren. Tenslotte kan je de flessen ook terugsturen naar Gili voor hergebruik.

Zin om Gili uit te testen? Probeer het met een gembershot bij het ontbijt, een detox thee of een heerlijke mocktail tijdens Tournée Minérale.

Recept: verfrissende groene mocktail

Tournée minérale: ruil je cocktail in voor een mocktail - 1
© Gili

INGREDIËNTEN

  • 3cl Gili Ginger Elixir
  • 15cl versgeperst appelsap
  • 3 schijfjes komkommer
  • 5 munt- en basilicumblaadjes
  • 2 ijsblokken

BEREIDING

Meng alle ingrediënten in een blender en serveer met een rietje. Werk af met flinterdunne appelschijfjes en enkele ijsblokjes.

Tip van chef Enzo: Zeef het sap voordat je het in je glas schenkt om zo de pulp te verwijderen.

Dit artikel werd geschreven in nauwe samenwerking met GILI.
www.gilidrinks.com

Lees ook : 
Bij Bar Electrolite geniet je van R.E.M.-geïnspireerde cocktails
Cheese lovers : kennen jullie Emmentaler AOP Classic?
Hotspots: 5 nieuwe restaurants in Gent om uit te testen