Hotspot: Irma conceptstore

Geüpdatet op 9 januari 2022 door Lisa Aelvoet
Hotspot: Irma conceptstore

In de rand rond Brussel kan je sinds kort bij Irma conceptstore terecht voor duurzame kledij, interieur musthaves en accessoires.

Op een boogscheut van Brussel openden de zussen Tine en Eva De Sauter, de hippe conceptstore ‘Irma’. Naast mode en design kan je er evengoed terecht voor een kop koffie en een stuk cake. Van de stoel waar je op zit tot de tas waar je uit drinkt: alles staat er te koop.

LEES OOK: 24u in Rotterdam: topadresjes van locals

“Bij Irma vind je kledij van labels als NORR, Just Female, Twist & Tango en Liv The Label. Stuk voor stuk kwalitatieve en duurzame kleding, die zoveel mogelijk lokaal en Europees wordt geproduceerd”, aldus Tine. De focus ligt op ‘slow fashion’: “De stukken zijn misschien iets duurder, maar gaan ook langer mee en zijn de investering dus meer dan waard.” Hoe ze de stijl van Irma zou omschrijven? “Tijdloos en eenvoudig maar met oog voor detail.”

Irma-1
De mouwloze jas: dé fashion musthave van 2022 volgens Tine.

Eva is interieurarchitect en selecteert de interieurobjecten en meubels. Ze gaat daarbij voor een mix van lokale en Scandinavische labels zoals Ferm Living, CRUSO, Muller Van Severen, Urban Nature Culture, Maarten Baas en meer. Bovendien staat Eva paraat voor interieuradvies op maat, indien gewenst.

Irma-2
Dé interieurtip van Eva voor 2022? Deze bank van Kristina Dam Studio.

De droom om samen een winkel te openen sluimerde al langer. Net als voor veel kersverse ondernemers gaf corona de zussen het laatste duwtje. Toen Tine als make-up artieste tijdens de lockdown technisch werkloos werd, besloot ze het ‘Springplank naar zelfstandige’-traject te volgen. Eva sprong zonder twijfelen mee en de zoektocht naar het perfecte pand én de ideale naam kon beginnen. Dat werd uiteindelijk ‘Irma’, enerzijds een knipoog naar hun beide grootmoeders en anderzijds de vertaling van 'zus' in het Portugees

Adres: Steenweg naar Eigenbrakel 7, 1652 Alsemberg. Meer info over Irma conceptstore vind je hier.