Zomergids: onze favoriete adresjes in Knokke

Gepubliceerd op 30 juni 2020 door ELLE België
Zomergids: onze favoriete adresjes in KnokkeClaudio Piazzi Unsplash

Knokke heeft naast enkele niet te missen pop-upshops, nog verschillende troeven die we graag even in de spotlights zetten. Met nog meer winkels, galerijen, concept stores, eet- & slaapgelegenheden, is de badstad de ultieme staycation-hotspot voor deze zomer.

Shoppen

l’APerçu

l'APerçu is de surf & sail shop bij uitstek van 'het Biarritz van het noorden'. In de winkel in Duinbergen kan je naast de klassieke wisselstukken voor zeilboten en wetsuits alles terugvinden om summerproof te zijn. Het aanbod in l'APerçu gaat van tie dye t-shirts tot zonnecrème, modieuze badpakken, surfboards & halskettingen van het funky merkje JOSO.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door L’aperçu by Catacare (@l_apercu) op

Adres? Lentelaan 15, Duinbergen

Society Limonta

Het huistextiellabel Society van het Italiaanse Limonta heeft al enkele jaren een boetiek in Brussel en opent nu ook een tweede flagship store in Knokke. Op de gelijkvloerse verdieping van Residentie St-James vind je een selectie huistextiel zoals strandhanddoeken, beddenlakens, pyjama's en plaids. Daarnaast vind je er ook keramiek van Anita Le Grelle.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Home linen Brussels (@societylimonta_inbrussels) op

Adres? Kustlaan 128, Knokke

Co's Cabane - pop-up

In de tuin van Co's Cabane is het puur genieten. Je kan bij deze pop-up terecht voor een gezonde hap, een take-away picknick box om te verorberen op het strand, een verfrissend drankje, maar tevens ook voor een zomerse garderobe van Eva Velazquez & homeware.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Co’s Cabane (@coscabane) op

Adres? Kustlaan 154, Knokke

Eten & drinken in Knokke

Cicciolina

Het casino van Knokke is dé place to be, dat weet menig Knokkenaar. Naast Kitsch Club & Calypso, vind je er nu ook de nieuwe bar 'Cicciolina' met een ware 70s vibe. Ook buiten is het genieten op het terras op de Zeedijk. Op de kaart staan onder meer kombuchacocktails en een selectie sakewijnen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Cicciolina (@cicciolina.bar) op

Adres? Zeedijk 508, Knokke

Seaberry & Seacuterie - pop-up

De Gentse koffiebar Peaberry opent tijdens de zomermaanden een pop-up genaamd Seaberry. Je kan er terecht voor koffie van Caffenation, cocktails van The Pharmacy & snacks. In de andere helft van het pand vind je een pop-up restaurant van de ouders van Seaberry-eigenares Laurence De Jonghe: Seacuterie by La Croisette.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Peaberry Coffeebar (@peaberry_coffeebar_gent) op

Adres? Van Bunnenplein 24, Knokke

Mise en Plage Tasting Tour

Het culinaire event Mise en Plage dat vorig jaar voor het eerst plaatsvond op het strand van Knokke-Heist, kan dit jaar helaas niet doorgaan. Maar wees niet getreurd, de organisatoren komen met een fijn alternatief: de Mise en Plage Tasting Tour.

De Mise en Plage Tasting Tour is een culinaire tour die je van 21 juni tot 30 september in de beste restaurants en bistro’s van Knokke-Heist en de Zwinstreek brengt. Ga je à la carte eten bij de 37 deelnemende chefs, dan vind je op hun kaart nu ook het gerecht dat ze speciaal voor Mise en Plage 2020 hadden bedacht. Op die manier kan je de hele zomer lang genieten van al het lekkers van de zee.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mise en Plage Tasting Tour (@miseenplage) op

Meer info op misenplage.be

Slapen in Knokke

ENSŌ Boutique Hotel

Bij ENSŌ Boutique Hotel staan ze te popelen om deze zomervakantie opnieuw gasten te kunnen ontvangen. Het boutique hotel bevindt zich in een charmante villa en heeft nu ook een terras waar je heerlijk kunt brunchen, ook voor niet-gasten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ENSŌ - Boutique Hotel (@ensoboutiquehotel) op

Adres? Elizabethlaan 185, Knokke-Heist

Dit valt er te beleven in Knokke

MANIERA Gallery - pop-up

Deze zomer verhuist de Brusselse MANIERA Gallery naar 'House Hoste', een Belgische interpretatie van 'De Stijl' uit Nederland, in Knokke. Het iconische huis zal volledig ingericht worden met sleutelstukken uit de collectie van MANIERA. Alle reeksen die tot op heden werden gerealiseerd, zullen aanwezig zijn. Een primeur waarbij er voor het eerst sinds de oprichting van de galerie in 2014 een volledig overzicht wordt getoond met werk van alle architecten en kunstenaars die tot op heden meubelen voor de galerie hebben gemaakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door MANIERA Gallery (@maniera_brussels) op

Adres? Dumortierlaan 8, Knokke

(Stagiaire Louise Proot)