Getest: Itaewon, het nieuwe Koreaanse restaurant dat Brussel verovert

Geüpdatet op 17 december 2021 door Noemi Dell'aira en Virginie Dupont
Getest: Itaewon, het nieuwe Koreaanse restaurant dat Brussel verovert ©Itaewon

Flagey, de levendige buurt in Brussel, bruist van de lekkere en interessante adresjes. Sinds kort heeft de wijk er een nieuwe hotspot bij: Itaewon, een restaurant voor Koreaanse barbecue en een sojubar. Het is niet alleen een uniek concept, van zodra je er binnenstapt, waan je je ook echt in Seoul. Je raadt het al, we zijn helemaal in de ban van deze nieuwe place to be.

Seoul was nog nooit zo dichtbij. Sinds enkele maanden kunnen we de geanimeerde, vrolijke sfeer in hartje Brussel opsnuiven, meer bepaald in de Flageybuurt. Itaewon is de naam van een nieuw restaurant waar je meteen weg van zal zijn. Het restaurant is gespecialiseerd in Koreaanse barbecue en ontleent zijn naam aan een van de levendigste wijken van Seoul. Het is een plaats waar mensen lachen, dansen en eten. Wees er op tijd bij, want de tafels zijn steevast volzet!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par ITAEWON - 이태원 (@itaewon.be)

Het concept van restaurant Itaewon? Een menu voor €35 per persoon (drank en nagerecht niet inbegrepen) en twee uur lang kun je er proeven van de bijna vijftig specialiteiten op de kaart. Zijn je ogen groter dan je buik? Om voedselverspilling te voorkomen, betaal je €3 per gerecht dat je niet volledig hebt opgegeten.

Op tafel staan - zoals in alle Koreaanse restaurants - al enkele bijgerechtjes: kimchi, algensalade, groenten... Elke tafel heeft bovendien een tablet, waarmee je alle gerechtjes kunt bestellen die je maar wilt! Als voorgerecht is er bijvoorbeeld Koreaanse gebakken kip, gebakken inktvis, een slaatje van rundtartaar en "mandu", een soort gyoza dumplings gevuld met groenten of vlees. Speciaal voor de barbecue is er een kookplaat in de tafel verwerkt om ons vlees, garnalen en groenten te bakken. We hebben keuze uit een ruim vleesassortiment en daarnaast zijn er nog enkele 'premiumopties' waarvoor je een supplement moet betalen.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par ITAEWON - 이태원 (@itaewon.be)

Naast barbecue kun je ook traditionele recepten bestellen zoals bibimbap, kimbap, noodles en topokki. Bij al dat lekkers drink je een fles Soju, een lokale drank die ook wel "de Koreaanse vodka" wordt genoemd.

Heb je nog plaats voor een toetje? Dan is het tijd voor ijs! Vergeet echter het typische chocolade- of vanilleijs. Bij Itaewon zijn de smaken iets exotischer: matcha, yuzzu, witte en zwarte sesam... Een waar genot!

Voor meer info of om te reserveren, kun je terecht op Itaewon.be.

LEES OOK

Daarom is het drinken van matcha zo gezond

BE-OO-KAY: een Belgische webshop voor Koreaanse schoonheid

7 nieuwe bars en restaurants in Brussel voor een stevig feestje