Hotel Verneuil in Parijs: in bed met Serge

Geüpdatet op 6 oktober 2021 door Jolien Vanhoof
Hotel Verneuil in Parijs: in bed met Serge

Paris is always a good idea’. Maar vind maar eens een hotel waar je én betaalbaar én stijlvol kunt overnachten. Wij tippen je Hotel Verneuil, gelegen in de mooiste wijk Saint-Germain-des-Prés en omgeven door kunstgalerijen, chique boetieks en authentieke bistro’s. De rien!

In de 17de eeuw was dit een ontmoetingsplek voor vissers en handelaars aan de linkeroever van de Seine, vandaag een luxueus viersterrenhotel met 26 kamers die je even terug in de tijd nemen. Architecte Isabelle Stanislas restaureerde de historische elementen van het statige gebouw en integreerde ze in de hedendaagse aankleding. Van de houten balken aan het plafond tot de kelder met stenen gewelf waar je ‘s ochtends kunt aanschuiven voor een rijkelijk gevuld ontbijtbuffet.

De kamers zijn bewust niet trendy, wel tijdloos elegant – en net daardoor toch weer hip. Denk houten meubels, zwart-witte badkamers met mozaïektegels (en fantastische badproducten van L’Occitane!), kleuraccenten in blauw en goud, en kunstige foto’s van beroemde koppen aan de muur. Wij werden ‘s ochtends wakker naast niemand minder dan Serge Gainsbourg. Leuk weetje: de overleden zanger en Frans icoon woonde tussen 1969 en 1991 pal tegenover Hotel Verneuil.

Parijs, citytrip, Saint-Germain-des-Prés, Serge Gainsbourg, wijk, Seine
Pal tegenover Hotel Verneuil vind je La Maison Gainsbourg.

Naast de toplocatie – Hotel Verneuil ligt vlakbij het Louvre en Musée d’Orsay – ben je hier ook aan het juiste adres voor heel wat extra’s. Chocolaatjes op je kussen, een lobby waar je heerlijk wegzakt in de fluwelen zetel en Kusmi-thee zoveel je drinken kan.

Ook uittesten? Boek hier je kamer in Hotel Verneuil en geniet van al het moois dat la Rive Gauche je te bieden heeft!