Unieke foto’s van Jane Birkin en Serge Gainsbourg opgedoken

Gepubliceerd op 26 oktober 2013 door Christin Ho
Unieke foto’s van Jane Birkin en Serge Gainsbourg opgedoken

janebirkin1

Unieke foto's van de intrigerende romance tussen Jane Birkin en Serge Gainsbourg in de jaren 1970 werden recent vrijgegeven door haar broer Andrew Birkin.

De Kim en Kanye van indertijd ontmoetten elkaar op een filmset in 1968. Haar huwelijk met de Engelse componist John Barry was op de klippen gelopen en hij vond rust in de armen van Birkin na zijn tumultueuze relatie met Brigitte Bardot.

Niet alleen het leeftijdsverschil van 18 jaar zorgde bij het begin van hun relatie voor de nodige controverse, maar ook hun duet in 1969 'Je T'aime... Moi Non Plus' met expliciete tekst en kreungeluiden viel niet in goede aarde bij radiostations en werd zoals verwacht door het Vaticaan verbannen.

Ondanks de controverse vormden zij 12 jaar een koppel met de geboorte van hun talentvolle dochter Charlotte Gainsbourg in 1978 als hoogtepunt. Maar mooie liedjes duren niet lang, in 1980 ging het koppel uit elkaar door zijn alcoholische uitspattingen en agressief gedrag.

Jane Birkin blijft een belangrijk mode-icoon dankzij Hermès en de populaire Birkin handtas, Serge stierf in 1991 door een hartaanval.

En dankzij Andrew ontdekken we waarom zij hem beschouwde als "la vague" en Jane zichzelf omschreef als "l'île nue". (Birkin: "Tu es la vague, moi l'île nue," Je T'aime...Moi Non Plus)