5 Zero Waste recepten die de afvalberg kleiner maken

Gepubliceerd op 7 mei 2021 door ELLE België
5 Zero Waste recepten die de afvalberg kleiner makenUnsplash

De maand mei staat in teken van duurzaamheid en ook in de keuken moet er aan het milieu gedacht worden. Deze vijf Zero Waste recepten maken, op een lekkere manier, het milieu beter.

1. Vergeten groenten

Iedereen vergeet wel eens de groenten helemaal achterin de koelkast. Vegan chef Max La Manna leert je hoe je je vergeten groenten kan omtoveren tot een smeuïge pastasaus.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Max La Manna (@maxlamanna)

2. Geef je groentenafval een tweede leven

Wist je dat je een lekkere bouillon kan maken van je ajuinenschillen, wortelachterkanten of eender ander groentenafval? Was ze goed en breng ze aan de kook. Let op: het is wel belangrijk dat je biologische groenten gebruikt, zo zitten er geen pesticide in je bouillon.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anne-Marie Bonneau (@zerowastechef)

3. Pasta Pizza

Spaghetti Bolognese is ook één van die gerechten waar je altijd nog restjes van hebt. Geen zin om de dag erna weer spaghetti te eten? Transformeer hem dan in een pasta pizza. New Yorkse chef Priyanka Naik is the queen van Zero Waste recepten.

4. Kikkererwten beignets

Zelf hummus gemaakt en nog kikkererwten over? Geen probleem. Deze krokante spinazie, kikkererwten beignets zijn het antwoord. Eet ze als lunch of voorgerecht.

5. Homemade tortillachips

Die oudbakken tortilla's horen niet thuis in de vuilbak. Maak er krokante tortillachips van. Snijd je tortilla's in driehoekjes en strooi je favoriete kruiden erop. Bak ze vervolgens krokant in olie of in de oven. Heel lekker bij chili of als nacho's.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Adam + Joanne (@inspiredtaste)

Smakelijk!

Lees ook: Recept: Vegan sushi waarin je vis niet mist

Lees ook: Getest: de beste vegetarische burgers uit de supermarkt

(Stagiaire Amber Lacasse)