And Just Like That: Sex and The CIty krijgt dan toch een vervolg

Geüpdatet op 13 januari 2021 door Lore Ginneberge
And Just Like That: Sex and The CIty krijgt dan toch een vervolgShutterstock

Na lang speculeren is het officieel: Sex and The City krijgt een vervolg! Het populairste vriendinnenkliekje van New York is binnenkort weer te zien op het scherm, maar er is één grote afwezige...

Wordt 2021 het jaar van de reboot? De trend om oude reeksen nieuw leven in te blazen is al even aan de gang, maar het valt toch op dat twee reuzegrote series uit de nineties en nillies een comeback maken: niet alleen Gossip Girl, ook aan Sex and The City wordt een uitgesteld vervolg gebreid.

Na het einde van de SATC-serie (1998-2004) en enkele films - intussen ook al meer dan 10 jaar oud - leek het sprookje uit voor Carrie & co. Er kwam dan wel de tienerreeks The Carrie Diaries, waarin we het leven van een jongere Carrie Bradshaw konden volgen, maar een echte vervanging van de originele show was dat niet. Hoewel fans bleven hopen op een reünie van de originele cast, leek dat scenario steeds onwaarschijnlijker. Het werd namelijk pijnlijk duidelijk dat niet alle hoofdactrices het zo goed met elkaar konden vinden als in de serie. Sarah Jessica Parker (Carrie) en Kim Cattrall (Samantha in de reeks) liggen al jaren in ruzie en die laatste liet in 2017 optekenen dat ze "nooit meer in de rol van Samantha zou kruipen".

And Just Like That...

Dat Sex and the City nu verdergaat zonder Samantha was dus wel te verwachten. De andere personages Carrie, Charlotte en Miranda zullen nog wel te zien zijn. Afgelopen weekend deelden de drie actrices het nieuws aan de hand van een eerste clip. Zo weten we dat de reeks 'And Just Like That' zal heten, en dat de setting nog steeds de vertrouwde straten van New York zijn. Waarover gaat de nieuwe serie? Carrie en haar vriendinnen zijn intussen fifty maar even fabulous, en leiden nog steeds een turbulent leven vol vriendschappen en romances.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door SJP (@sarahjessicaparker)

And Just Like That zal verschijnen op HBO Max, het streamingplatform van de originele makers van de serie. De drie hoofdrolspeelsters doen meteen ook dienst als producers, en de opnames starten deze lente in New York.

Meer kijkvoer?