Deze nieuwe series ga je bingen in 2021

Gepubliceerd op 5 januari 2021 door Malvine Sevrin en Lore Ginneberge
Deze nieuwe series ga je bingen in 2021© Theodora Films Limited & Moonage Pictures Limited/Robert Viglasky

Het wordt een knallend jaar op het kleine scherm. We sommen even de ones to watch op, van boekadaptaties  via de comeback van supersterren tot pittige miniseries. Deze nieuwe series wil je comakijken in 2021!

GOSSIP GIRL (HBO MAX)

Waarover gaat Gossip Girl? De meest populaire kliek van Manhattan is terug! Alleen zullen het dit keer niet Blair, Serena & co zijn wiens drama's we zullen verslinden, maar een lading nieuwe rich kids die klaarstaat om de trappen van het Met te veroveren. De cast, maar ook de verhaallijnen zullen een hedendaagse update krijgen, want dankzij dit Instagramtijdperk zit er een Gossip Girl in elk van ons. De nieuwe serie is te bekijken op het streamingplatform HBO Max.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Gossip Girl (@gossipgirl)


Waarom comakijken? De personages zijn inclusiever en de focus ligt op sociale media, maar de highschool drama belooft even sappig te worden. De originele serie heeft voor altijd een plekje in ons hart, dus het valt af te wachten of deze 2.0 de verwachtingen kan inlossen. Wij laten ons graag overtuigen door een aflevering...of tien.

INVENTING ANNA (NETFLIX)

Waarover gaat Inventing Anna? Een journalist onderzoekt de zaak van Anna Delvey, de legendarische Instagram-erfgename die de harten van de sociale elite van New York stal - letterlijk dan. De serie is gebaseerd op het artikel in New York Magazine getiteld 'How Anna Delvey Fooled New York Partygoers' geschreven door Jessica Pressler, ook producente.

Waarom comakijken? Na het succes van de Netflix-reeks 'Bridgerton' volgt Shonda Rhimes haar succes op met deze nieuwe serie, geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Het is de actrice Julia Garner (bekroond voor haar rol in 'Ozark') die de rol van oplichter op zich neemt.

THE PURSUIT OF LOVE (AMAZON PRIME VIDÉO)

Waarover gaat The Pursuit of Love? Deze miniserie, gebaseerd op de roman van Nancy Mitford, speelt zich af in het interbellum en vertelt het verhaal van de familie Radlett, Engelse aristocraten. Het verhaal draait om Linda (gespeeld door Lily James), die schippert tussen een bevoorrecht leven en onconventionele liefdesaffaires.

nieuwe series 2021 netflix amazon
The Pursuit of Love op Amazon Prime © BBC

Waarom comakijken? Ondanks het roetsappige scenario is het genieten van de typisch Britse humor.

FIREFLY LANE (NETFLIX)

Vanaf 3 februari 2021

Waarover gaat Firefly Lane? Drie decennia lang delen onafscheidelijke jeugdvriendinnen Kate en Tully alles: ups en downs, successen en mislukkingen, depressies en teleurstellingen. Maar als een onvoorstelbaar verraad hen scheidt, worden de twee vrouwen uit elkaar gedreven...

Waarom comakijken? Geïnspireerd op de gelijknamige bestseller van Kristin Hannah en met Katherine Heigl in de hoofdrol. Zegt genoeg!

NINE PERFECT STRANGERS (HULU)

Waarover gaat Nine Perfect Strangers? Deze nieuwe serie van Nicole Kidman is geïnspireerd op de roman van Liane Moriarty (auteur van Big Little Lies, eveneens bewerkt voor het kleine scherm door Kidman). Negen vreemdelingen ontmoeten elkaar in een luxekuuroord om een nieuwe start te maken. Afgesneden van de buitenwereld, weg van hun smartphones, kijken ze allemaal uit naar een totale transformatie. Maar naarmate hun helingproces vordert, komen de tongen los en worden geheimen blootgelegd.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Nicole Kidman (@nicolekidman)


Waarom comakijken? Dit is er duidelijk eentje voor fans van 'Big Little Lies'! Naast de verdiensten van Kidman kan je ook rekenen op het talent van actrice Melissa McCarthy, die een heel andere rol op zich neemt dan we van haar gewoon zijn.

Check ook deze must-see feministische documentaires en deze series voor girl boss aspiranten...