Breng de festivalzomer naar je eigen tuin met deze initiatieven

Geüpdatet op 20 april 2022 door ELLE België
Breng de festivalzomer naar je eigen tuin met deze initiatievenJayson Hinrichsen

Het Coronavirus heeft een streep getrokken door onze zomerplannen, maar wees niet getreurd. Dankzij een aantal initiatieven vanuit de evenementensector zal het mogelijk zijn om een festival op maat te organiseren in je eigen “hof”. Zo kan onze festivalzomer toch enigszins gered worden.

Festihof

Festihof, een coronaproof partyconcept van dj's Yannick ‘Jean Le Rouge’ van Royen & Yves ‘Hush Hefner’ Massignani, tovert je eigen tuin voor één dag om tot een festivalweide. 'Toen het duidelijk werd dat geen festivals mochten plaatsvinden, ontstond het idee de festivals naar de mensen te brengen", zegt Massignani.

"De klant kiest het thema, bepaalt de muzikale richting en stelt de gastenlijst samen, wij doen de rest", luidt het. Festihof garandeert een totaalbeleving met artwork, stagedesign, catering, het boeken van artiesten en een gepersonaliseerd ticketsysteem. Ook de opbouw en de afbraak worden geregeld.

Festihof kan enkel plaatsvinden mits de coronamaatregelen worden nageleefd. Mondmaskers en desinfecterende gel worden voorzien, er wordt sterk ingezet op 100% recycleerbare bekers en het feest moet overdag plaatsvinden, tussen 14u en 22u. Voorwaarde is dat het om een vrijstaand huis gaat. Ook moet de tuin voldoende groot zijn om de social distancing te waarborgen. Bovendien is het nog even afwachten met hoeveel mensen je festival kan plaatsvinden. Yannick & Yves hopen dan ook op een versoepeling tot 50 personen.

Meer informatie op festihof.be

festival eigen tuin feest
Eric Nopanen

Festival at Home

Toen eventmanager Xavier Daeseleire - jaja, broer van - te horen kreeg dat grote evenementen deze zomer niet zouden kunnen doorgaan, besloot hij om een pop-up festivalconcept uit te denken. Met "Festival at Home" kan je je eigen festival op poten zetten. Je kan kiezen uit drie formules: Dream, Heaven en Paradise. Welke je daarvan kiest, is volledig afhankelijk van wat jij wil.

"De invulling - en het bijhorende prijskaartje - heb je zelf in handen. Wij zorgen sowieso voor decoratie, entertainment en dj’s", aldus Daeseleire. "Welke dj’s dat zijn, hangt uiteraard af van het soort muziek dat je wil horen." Bovendien kan er gekozen worden voor catering, food trucks en/of een cocktailbar. Het enige wat jij hoeft te doen is een locatie voorzien. Uiteraard moeten de 'social distance'-regels ook hier gerespecteerd worden.

Meer informatie op festivalathome.be

(Stagiaire Louise Proot)