Doen: volg de Virtual Games van Special Olympics Belgium

Gepubliceerd op 20 mei 2020 door Isabelle
Doen: volg de Virtual Games van Special Olympics Belgium

Special Olympics Belgium, de olympische organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, organiseert de eerste online editie van de Nationale Spelen.

Eén van de vele evenementen die dit jaar niet zal doorgaan, is de Special Olympics Belgium -een competitie voor atleten met een verstandelijke beperking. Die zou voor de 38ste keer op rij doorgaan, dit jaar in Antwerpen -dat exact 100 jaar geleden gaststad van de Olympische Spelen was. De annulatie is natuurlijk een gigantische domper, maar positiviteit maakt deel uit van het Special Olympics DNA. Daarom zette het de Virtual Games op, een sportieve uitdaging die zo’n 19,173 atleten virtueel verenigt in hun liefde voor sportieve uidtagingen.

Wanneer? Op donderdag 21 en vrijdag 22 mei! Volg nu al de Facebook- en Instagrampagina van Special Olympics Belgium om geen enkel moment van de Virtual Games en de feestelijkheden in hun aanloop te missen. Online kan je de atleten trouwens aanmoedigen met de hashtag #SOBvirtual2020.

Wat? Gedurende twee dagen krijgen de atleten een aantal uitdagingen in vijf sportdisciplines: atletiek, wielrennen, raketsport, voetbal en zwemmen. Per sport worden er twee challenges aangeboden, zoals planking, jongleren met een bal, een evenwichtsoefening doen of enkele kilometers wandelen, hardlopen of fietsen. Bij wijze van steun aan de atleten, worden de wedstrijden in elke discipline gelanceerd door topsporters:  Yanina Wickmayer bijt de spits af voor raketsporten, Roberto Martínez voor voetbal, Fanny Lecluyse voor zwemsport, Greg Van Avermaet voor wielrennen en Dylan Borlée voor atletiek.

Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium: "Hemelvaart vormt hét hoogtepunt van het sportief jaar voor onze atleten. Iedereen heeft getraind om deel te nemen aan dit evenement dat hen zo nauw aan het hart ligt. De huidige situatie heeft ons de kans gegeven om onszelf opnieuw uit te vinden, maar vooral om ons eraan te herinneren dat bewegen belangrijk is en dat onze atleten het sportief vuur nog steeds in zich dragen. Dit is onze manier om de wereld te laten zien dat we er staan, ondanks de huidige situatie.”

Leuk extraatje: De organisatie blijft zich los van de Virtual Games altijd inzetten voor deze vergeten groep atleten en om haar verschillende initiatieven te sponsoren, brengt het in samenwerking met Bent Merschoenen een unieke sokkencollectie die sportiviteit en solidariteit viert. Homewear met een hart, te shoppen via Bent Special Thanks.