10 nieuwe films om naar uit te kijken in 2020

Gepubliceerd op 6 januari 2020 door Lore Ginneberge
10 nieuwe films om naar uit te kijken in 2020

Hoewel januari bekend staat als 'slechtste cinemamaand' verschijnen er verder dit jaar heel wat spannende, romantische en meeslepende films in de zalen. Naar deze releases kijken we het hardst uit:

Dolittle

Een fantastische avonturenfilm van de makers van Alice in Wonderland met stemmen van Rami Malek, Marion Cotillard en Selena Gomez. Volg de belevenissen van Dolittle, de man die met dieren kon praten. Een familiefilm om naar uit te kijken!

Releasedatum: 29 januari 2020

Birds of Prey

Dé film waar iedereen op zit te wachten: Suicide Squad krijgt een vervolg en geeft Margot Robbie de hoofdrol die ze verdient. Deze spin-off draait namelijk helemaal rond haar karakter Harley Quinn die, nu het over en uit is met The Joker, op een nieuw avontuur vertrekt in Gotham. Get ready ladies!

Releasedatum: 5 februari 2020

Emma

Eén van Jane Austin's bekendste romans wordt terug tot leven geroepen. Emma is een kostuumdrama pur sang, denk suikerzoet kleurenpalet, groots landgoed en klassieke muziek. Toch geeft actrice Anya Taylor-Joy een eigen twist aan het personage Emma. Een verfrissende historische film.

Releasedatum: 27 februari 2020

The Invisible Man

Fans van Elisabeth Moss mogen zich gelukkig prijzen, want na haar glansrol in The Handmaids Tale zet de actrice alweer een fantastische prestatie neer in The Invisible Man. De sci-fi horrorfilm draait rond een vrouw die net uit een toxische relatie wist te ontsnappen, waarna ze achternagezeten wordt door een onzichtbare kracht. Een verhaal dat werkelijk onder je huid kruipt.

Releasedatum: 4 maart 2020

A Quiet Place II

Nog steeds niet bekomen van het eerste deel? Houd je vast aan de takken van de bomen, want de ijzingwekkende stilte keert sneller terug dan verwacht. De trailer ziet er alvast even huiveringwekkend uit, en we zien ook een nieuw (graag gezien) gezicht opduiken. Cillian Murphy (Peaky Blinders) vervoegt zich namelijk bij Emily Blunt & co in deze horror van formaat.

Releasedatum: 18 maart 2020

Mulan

Krijgen we ooit genoeg van Disney-remakes? Niet als het van Disney zelf afhangt. In 2020 verblijden ze ons met een herwerkte versie van Mulan, oftewel de meest underrated prinses ooit. Het verhaal ken je vast nog, maar weet ongetwijfeld opnieuw te ontroeren.

Releasedatum: 25 maart 2020

No Time To Die

Daniel Craigs kruipt nog maar eens in de huid van 007, waarschijnlijk voor de laatste keer. Hoewel dit al de 25ste (!) Bond-film is, zitten liefhebbers van het genre nu alweer op het puntje van hun stoel.

Releasedatum: 2 april 2020

The New Mutants

Fans van superheldfilms: The New Mutants maakt deel uit van de X-Men-reeks en heeft een cast om u tegen te zeggen. Maisie Williams (Game Of Thrones), Charlie Heaton (Stranger Things) en Antonio Banderas verschijnen er naast een heleboel nieuwe gezichten. De horrorfilm draait rond 5 mutanten die proberen te ontsnappen uit een geheime instelling... Niet voor doetjes.

Releasedatum: 8 april 2020

Black Widow

Na haar hartverscheurende rol in Netflix' Marriage Story verschijnt Scarlett Johansson binnenkort in een compleet andere gedaante op het scherm. Ze neemt opnieuw de rol van Natasha Romanoff (Black Widow) op zich, eerder al te zien in Iron Man 2. Nu krijgt de Zwarte Weduwe eindelijk haar eigen verhaal, een verademing in het universum van mannelijke superhelden.

Releasedatum: 29 april 2020

Tenet

Wie graag Robert Pattinson nog eens aan het werk ziet, zal zich tot de spannende film Tenet moeten wenden. Pattinson speelt er naast John David Washington, Elizabeth Debicki en Clémence Poésy in wat beschreven wordt als 'een actieprent rond internationale spionage, tijdreizen en evolutie'.

Releasedatum: 16 juli 2020