Golden globes 2020: hier zijn alle rode loper looks

Gepubliceerd op 6 januari 2020 door Lore Ginneberge
Golden globes 2020: hier zijn alle rode loper looks

Het award seizoen is officieel van start gegaan met de Golden Globes, een prestigieuze uitreiking van film- en TV-prijzen. Wie veroverde de beeldjes en wie de rode loper?

De Golden Globe-winnaars

De meest besproken awards - die van beste acteur en actrice - gingen naar publiekslievelingen Joaquin Phoenix (Joker) en Renée Zellweger (Judy). Daarnaast mocht Brad Pitt een Golden Globe in ontvangst nemen voor zijn bijrol in Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood, terwijl Laura Dern hetzelfde mocht doen voor Netflix' Marriage Story. Ook de biopic Rocketman en de serie Fleabag vielen meermaals in de prijzen. Niet wat je noemt de meest verrassende Golden Globe-editie, al zijn het stuk voor stuk terechte winnaars.

Het publiek

Dan was er nog het beroemde publiek... Hoewel het koppel geen rode loper aandeed, waren Beyoncé en Jay-Z plots wel aanwezig in de zaal. dit ontketende een stormpje op sociale media, want het was tien jaar geleden dat Bey deze awardshow bijwoonde. Ook opvallend: toen Joaquin z'n award voor beste acteur mocht ophalen, en iedereen in de zaal spontaan rechtstond, bleef Queen B kalmpjes zitten.

De beste rode loperoutfits

De rode loper kleurde dit jaar ook roze, paars, geel en groen, maar het codewoord van de avond? Bonte mouwen. Beyoncé, Cate Blanchett, Joey King en Dakota Fanning gingen allen voor een opvallend paar mouwtjes. Ook de bekende hoge split maakt een comeback, deze actrices zetten hun beste beentje voor: