Wie is Elizabeth Debicki, winnares van de Max Mara Women in Film award?

Gepubliceerd op 20 juni 2019 door Lore Ginneberge
Wie is Elizabeth Debicki, winnares van de Max Mara Women in Film award?

Voor de veertiende keer op rij reikt Max Mara een award uit voor Women in Film. Hier is alles wat je moet weten.

Gezicht van de toekomst

Women in Film is een federatie dat vrouwen promoot en ondersteunt in de film- en televisiewereld en in online media. Elk jaar vindt een groots evenement plaats waar onder meer de Women In Film Max Mara Face of the Future Award wordt uitgereikt aan beloftevolle actrices van over de hele wereld. Max Mara kiest steeds voor een vrouw die past bij de identiteit van het merk en op een cruciaal punt staat in haar carrière. Vorige winnaressen zijn onder meer Emily Blunt, Katie Holmes en Kate Mara. En de award-winnaar van dit jaar? Dat is de Australische actrice Elizabeth Debicki.

Wie is Elizabeth Debicki?

Haar naam doet misschien geen belletje rinkelen, maar de films die ze op haar palmares heeft staan vast wel. Debicki brak door dankzij haar fantastische rol in The Great Gatsby (2013) van Baz Luhrmann met onder andere Leonardo di Caprio als tegenspeler. Elizabeth werd bekroond met een Australische Academy of Cinema and Television Arts Award (AACTA) voor haar rol als Jordan Baker in de film. Ze werd ook genomineerd voor een Empire Award in de categorie 'Best Newcomer'. Hier zie je Elizabeth Debicki mét zwarte pruik (in het echte leven is ze een rasechte blondine) nog eens aan het werk.

Sindsdien speelde de actrice in Hollywoodsuccessen als Guardians of the Galaxy II (2017) en The Widows (2018), maar ook in indie films als The Tale (2018) en Vita and Virginia  (2018). Daarnaast acteert Elizabeth in verschillende theaterproducties met onder meer Cate Blanchett aan haar zijde.

Vrouwen in film

Wanneer Elizabeth gevraagd wordt naar de rol van vrouwen in film, is haar antwoord zeer duidelijk: "De grote verandering die ik dagelijks voel post Time's Up en #metoo, is de bereidheid en authenticiteit waarmee vrouwen hun ervaringen met elkaar delen. Ook is er die openheid waarmee we duidelijk maken wat we willen willen en hoe we dat gaan bereiken. We gebruiken onze stemmen duidelijk en eerlijk in deze nieuwe ruimte die we krijgen. Samen maken we elkaar sterker om moedig te zijn en ons aandeel op te eisen in deze business. Dat geeft me hoopvolle energie waarmee ik verder kan ontdekken wat het betekent om die vrouwelijke ervaring neer te zetten op het doek."

Bekijk hier de vrouwen die aanwezig waren op het Max Mara-evenement om Elisabeth Debicki te vieren:

Lees ook: Alle winnaars en beste looks van de CFDA-awards