Patch: maak kennis met de ecologische bamboe pleister

Geüpdatet op 21 april 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en Isabelle
Patch: maak kennis met de ecologische bamboe pleister

Het was slechts een kwestie van tijd voor ook je eerste hulp kit een duurzame make-over kreeg…

Wist je dat één op vier mensen allergisch is aan de klassieke pleister? Ze beseffen het vaak zelf niet en steken het op “slecht ontsmet”, maar ze reageren eigenlijk slecht op het plastiek uit de plakker en hun wonde neemt extra veel tijd om te genezen. Geen drama, maar je kan het voorkomen. Patch brengt een gamma natuurlijke en hypoallergene pleisters op de markt, die uit een laagje duurzaam geteelde bamboe bestaan als alternatief voor de chemische bestanddelen die je vaak in plakkers terugvindt. Ander voordeel van bamboe: het ademt beter en dankzij deze luchtigheid heelt een wonde sneller. De Patch verbanden bevatten geen plastiek, silicone of latex en zijn geschikt voor elk type huid, zelfs de meest gevoelige.

Bovendien vermijd je met de pleisters een ware plaag voor de planeet in de vorm van de vele, minuscule plastiekdeeltjes die maar al te vaak in uit het huishouden voorkomen. (Ontdek hier de 10 ergste vervuilers die je waarschijnlijk elke dag gebruikt.) Wist je dat we de planeet zo’n 51 keer in plastiek kunnen wikkelen als je alle pleisters die we met z’n allen op een jaar tijd gebruiken aaneen zou plakken?! Het is te gek voor woorden. Na twee jaar diepteonderzoek is het team achter Patch met een formule op de proppen gekomen voor een biologisch afbreekbare alternatief op basis van natuurlijke en vegan ingrediënten. Hetzelfde geldt trouwens voor de packaging: cruelty-free en met een zo miniem mogelijke ecologische impact.

Het Patch gamma bestaat uit vier verschillende versies: een “simpele” pleister, één op basis van kokosolie voor kinderen, één met aloë vera (bekend om haar helende werking) en één op basis van houtskool (bekend om haar zuiverende werking). Elke variant is waterdicht, luchtig en bevat natuurlijke ingrediënten zoals bijvoorbeeld aloë vera die een helende kracht hebben. Bovendien werd ook aan de allerkleinsten gedacht en komen ook deze pleisters indien gewenst met leuke (panda) prints.

Te koop via www.patchstrips.be voor €6,99.