Hotspot alert: conceptstore Darial in Barcelona

Gepubliceerd op 27 januari 2020 door Jolien Vanhoof
Hotspot alert: conceptstore Darial in Barcelona

Plan je een retourtje Barcelona? In Eixample, de hipste wijk van de stad, kan je nu heerlijk verdwalen in de nieuwe conceptstore Darial.

Het creatieve brein achter deze multidisciplinaire ruimte is de Georgische modeontwerper Djaba Diassamidze, vooral bekend om zijn dramatische haute couture en avant-garde creaties. Op het gelijkvloers van het 19de eeuwse Casa Tomàs Roger trakteert hij de bezoeker op een totaalbeleving. Naast Djaba’s eigen vrouwencollecties shop je er merken als Acne Studios, Dries Van Noten, Maison Kitsuné, Nanushka, The Row en Proenza Schouler.

Darial, conceptstore, Barcelona

Nog niet helemaal uitgekeken? Onder hetzelfde dak huist ook een boekenwinkel, een expositieruimte en een elegant restaurant met rode fluwelen zitjes. De eclectische menukaart biedt wat wils voor de liefhebbers van de Spaanse, Italiaanse en Franse keuken.

Darial, conceptstore, Barcelona, Dries Van Noten

Ook decofans komen hier aan hun trekken. Het maagdelijk witte interieur van Darial met gouden palmbomen, Perzische bogen en een vleugje art deco is op zich al een bezoek waard. De gedroomde setting voor Bang & Olufsen, Muller Van Severen en andere designmerken die er hun plekje onder de Spaanse zon krijgen.

Darial, conceptstore, Barcelona, Dries Van Noten

Darial, Carrer d’Ausiàs Marc 37, Barcelona