Zien: de nieuwe Camper-winkel door Muller Van Severen

Geüpdatet op 17 juli 2019 door Jolien Vanhoof
Zien: de nieuwe Camper-winkel door Muller Van Severen

De nieuwe Camper-winkel in Antwerpen straalt. Letterlijk. Het Gentse designduo Muller Van Severen mocht zijn licht werpen op de inrichting van het pand in de IJzerenwaag.

Het resultaat is een frisse ruimte met opvallende contrasten, zoals verlichte marmeren displays en elementen in typisch Camper-rood. ELLE sprak met Fien Muller en Hannes Van Severen.

Wat was jullie concept voor de nieuwe winkel?

“De ruimte om mee te werken was eerder klein, het aantal schoenen om in de kijker te zetten groot. We kozen voor een ritmisch geheel van marmeren boxen aan de muren om meer plaats te creëren. Andere elementen, zoals de bank, de lampen en het scherm, kregen de kenmerkende rode kleur die Camper gebruikt en toevallig ook in enkele van onze objecten voorkomt. Een mooie symbiose van beide werelden.”

camper antwerpen winkel muller van severen

In een winkel heb je veel statische elementen, veel meer dan in een woning waar jullie meubels vooral functioneel moeten zijn. Was het een uitdaging om die twee aspecten te combineren?

“Eigenlijk komt het op hetzelfde neer: een boeiend en harmonieus geheel creëren. We beschouwen elk ontwerp dan ook als een landschap in een ruimte. Zowel qua kleur, materiaal als vorm moet het energie uitstralen. Dat bereik je niet door gewoon wat elementen tegenover elkaar te zetten.”

Camper, IJzerenwaag 14, 2000 Antwerpen

www.camper.com