Gegrilde avocado, Beluga-linzen en mangovinaigrette

Rate this post
Geüpdatet op 16 september 2019 Druk het recept af door Virginie Dupont en Philippine de Ribaucourt Foto’s: @healthphi
  • Voorgerecht Lunch/Diner
  • 30 mn
  • 19 mn
  • 4 personen
  • Easy
Gegrilde avocado, Beluga-linzen en mangovinaigrette

Guacamole, chocolademousse of tartaar: avocado is even lekker als veelzijdig. Heb je onze favoriete vrucht al eens gegrild geproefd? Gegrilde avocado past perfect bij dit lekker linzenslaatje met mangovinaigrette. De ideale post-vakantie lunchbox.

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • 1/2 mango
  • 30 ml limoensap
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 koffielepel komijn
  • 1/2 koffielepel gele curry
  • 40 ml olijfolie
  • 1 handje verse koriander
  • 1 snuifje zout
  • 1 snuifje peper
  • 240 gram Beluga-linzen
  • 1/2 rode ui
  • 12 kerstomaatjes

Bereiding

  1. Spoel de (zwarte) Beluga-linzen onder koud water af. Doe ze in een pan met koud water en breng aan de kook. Laat gedurende 15-20 minuten doorkoken. Giet af en laat afkoelen.
  2. Schil de ui en versnipper hem, hak de kerstomaatjes in vier en snij de koriander fijn. Meng de linzen, tomaten, ui en koriander in een slakom. Voeg wat peper en zout toe.
  3. Schil de mango en snij hem in stukjes. Mix de mango, het limoen- en sinaasappelsap, de honing en de olijfolie in een blender. Voeg er dan de kruiden (komijn, curry, peper en zout) en de verse koriander bij.
  4. Snij de avocado's middendoor en schil ze met een mesje of til ze voorzichtig met een eetlepel uit hun schil (kies vooraf voor stevige avocado's die nog niet al te rijp zijn). Smeer zowel de avocado's als je grillpan met olijfolie in. Gril gedurende 4 min (de holle kant). Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Bestrooi met verse koriander en zwarte sesamzaadjes en dien op. Smakelijk!

Avocat et lentilles

#ELLEFOODTEAM

Philippine - @healthphi op Instagram - pendelt tussen Brussel en Citadella (bij Venetië in Italië). Deze 26-jarige diëtiste houdt van koken met groenten in al hun vormen en soorten. Ze bereidt kleurrijke en vooral evenwichtige gerechten vol vitamines. Kortom, een lekkere en gezonde keuken.

Haar succesrecept? De poke bowl.

Haar projecten: ze droomt ervan om door te breken met haar eigen blog en ooit een eigen receptenboek te schrijven.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

WORK IN PROGRESS 📝⠀ ⠀ You probably understood through my pictures what I love cooking the most.. ⠀ ⠀ Vegetables and fruits 🍎🍉🍑🍅🥒 🥦🥕🌽⠀ ⠀ Why ? Because it is colorful, fresh, healthy and super tasty! 👅 I am not (yet) a vegetarian 🌱 but I reduced my meat consumption a lot. ⠀ ⠀ If you are vegetarian or vegan please share your feelings with us ! And your recipes are welcome too 🌱🤩 ⠀ ⠀ Let’s all reduce our meat consumption for different reasons: ⠀ - animals well-being 🐓🐏🐄🐖⠀ - the environment 🌍 (Mother Earth) ⠀ - for yourself. ⠀ ⠀ So as usual, EAT YOUR VEGGIES! 🌱⠀ ⠀ #easyfoodprep #quickandeasyfood #greenlifestyle #greens #motherearth #vegeterianfood #veganfood #dietitianeats #dietitians #dietitiansofinstagram #thermomixtm5 #thermomixtm6

Une publication partagée par Health-ᵠ 🍒| Dietitian (@healthphi) le

LEES OOK

9 vegetarische recepten om je date mee te imponeren

OALI: vegetarische kookworkshops met positieve vibes

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor