OALI: vegetarische kookworkshops met positieve vibes

Geüpdatet op 23 augustus 2019 door Virginie Dupont
OALI: vegetarische kookworkshops met positieve vibes

Stel je een open keuken voor die doorloopt in een eetzaal. Voeg daar een vegetarisch koppel en vijf tafelgasten met uiteenlopende achtergronden aan toe. Het resultaat is OALI, kookworkshops met gezonde en heerlijke recepten overgoten met positieve vibes.

Het team achter OALI

Caroline Tambour en Quentin De Brouwer zijn afkomstig uit Huy in de provincie Luik. Ze organiseren al bijna vier jaar lang 's avonds en in het weekend kookworkshops in het Frans en het Nederlands. "Half maart hebben we de sprong gewaagd en ons voltijds op deze activiteit gestort om van onze passie ons beroep te maken. Tot dan werkten we in grote Waalse bedrijven na onze studies handelsingenieur aan de universiteit van Luik," vertelt Quentin.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Oali (@oali.be) le

Wat is OALI?

Bij OALI stellen Caroline en Quentin originele vegetarische recepten voor terwijl ze ware ontmoetingsmomenten creëren met en tussen de deelnemers. Hun doel is ook om samen te werken met welzijnsprofessionals (yoga, meditatie, enz.) en om gastentafels te organiseren. Op die manier willen ze zoveel mogelijk mensen hun wereld laten ontdekken en leren hoe ze hun gerechten kunnen omtoveren tot vegetarische varianten.

Samosa's van courgette en geitenkaas
Samosa's van courgette en geitenkaas

Hoe werkt het?

Die avond werden we onthaald met een heerlijk koudgeperste green juice. We vormden een groepje van vijf deelneemsters – puur toeval, want mannen zijn ook meer dan welkom – met uiteenlopende achtergronden en kookervaringen. Samen hebben we een gezonde en harmonieuze maaltijd bereid en geproefd op basis van natuurlijke producten. Op het menu stonden samosa's van courgette uit de moestuin en geitenkaas van de markt vergezeld van een ietwat zurige salade gevolgd door een gerecht met quinoa en gegrilde groenten.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

De mooiste boetiek van Luik🐵 En Neuvice 29 #lesvintrepides #enneuvice #liegetogether #visitliege #eatlocal #apotekaroundtheworld

Une publication partagée par Les Vintrépides (@les_vintrepides) le

Daarbij genoten we van een glas witte wijn rechtstreeks uit Frankrijk door Vintrépides. Deze drie kenners van biologische wijnen, bieren en sterke dranken verwelkomen je met plezier in hun boetiek in het smalle voetgangersstraatje en Neuvice in Luik. We hebben veel bijgeleerd – van de kunst om een samosa te plooien over het versnijden van venkel tot het wassen van de quinoa vooraleer je hem kookt. Maar het belangrijkste: het was een gezellige avond.

Zelf deelnemen?

Voor de data van volgende workshops kijk je best op de Facebook-pagina van OALI. Je kan ook contact opnemen met Caroline en Quentin om een privéworkshop voor 2 tot 6 personen te organiseren op een datum naar keuze en voor een menu dat je samen met hen kan samenstellen.

Bekijk daarnaast ook de receptenblog (voorlopig enkel in het Frans) met onder andere deze spaghetti met linzenballetjes en aubergine of deze salade met tomaten, boontjes en vijgen. Want vegetariër rijmt op levensgenieter, men zegge het voort!

LEES OOK

ELLE Eten in gesprek met Balthazar over oesters, rabarber en Negroni

6 kookboeken die je leven zullen veranderen