Luister goed: onze selectie podcasts voor op vakantie

Geüpdatet op 8 augustus 2019 door Laure Vandendaele
Luister goed: onze selectie podcasts voor op vakantie

Lange reis voor de boeg? Download dan zeker een van deze grappige of interessante podcasts en spijker je kennis bij over
de duistere kant van influencers, de wetenschap achter dagcrèmes en de filosofie van modehuis Chanel.

Fashion

The BoF Podcast

De podcast van online modeplatform The Business of Fashion laat een verhelderend licht schijnen over de steeds evoluerende mode-industrie. Van boeiende panelgesprekken met hooggeplaatste mode-insiders tot interviews met ondernemers en supersterren à la Kim Kardashian, Serena Williams en Gwyneth Paltrow. Deze podcast brengt je helemaal up to speed met het reilen en zeilen in de wereld
van ‘fashun’.

De Bijenkorf Podcast

Inge Schmitt, Trend & Forecast Manager van het Nederlandse luxewarenhuis de Bijenkorf, neemt luisteraars tweewekelijks mee achter de schermen. Hoe komen de collecties tot stand en waar haalt men inspiratie? Daarnaast bespreekt Schmitt samen met haar gasten de ins en outs van mode, beauty, kunst, cultuur, food en muziek.

Oh Boy by Man Repeller

Oh Boy serveert de perfecte mix van entertainment en inhoud, helemaal in lijn met de blog van modefenomeen en ‘Man Repeller’ Leandra Medine. Elke aflevering interviewt filmmaker Jay Buim een vrouw over haar leven in de wereld van kunst, technologie of mode. Passeren o.a. de revue: journaliste en feministisch boegbeeld Gloria Steinem – 85 en fabulous – en stijlicoon Alexa Chung.

Fashion No Filter

Modemeisjes en populaire Instagrammers Camille Charrière en Monica Ainley krabben in hun podcast het glamoureuze filterlaagje van de modewereld. Vanuit de coulissen van de haute couture leggen ze onomwonden de ‘duistere kant van influencers’ bloot.

Métier Class

Deze reeks breit een vervolg aan de 3.55-podcast van modehuis Chanel. Journalist Tyler Brûlé neemt plaats achter de microfoon en bespreekt de filosofie, het vakmanschap en de designcodes van het huis met o.a. Pharrell Williams, Amanda Harlech én Karl Lagerfeld. De opname vond twee maanden voor het overlijden van de ontwerper plaats, wat dit gesprek extra uniek maakt.

Humor

The Mortified Podcast

Verhalenreeks waarin volwassenen gênante dingen die ze als kinderen schreven (dagboeken, brieven, songteksten) voorlezen aan een publiek van onbekenden. Ontroerend grappig en vaak verrassend herkenbaar.

Ter Smissen Baguette

In het gezelschap van collega-Thuiskijkers bespreekt komiek Iwein Segers de verwikkelingen in de populaire soap. Ook grappig voor wie niet (dagelijks) op Rosa en co afstemt.

Britney’s Gram

Comediennes Tess Barker en Barbara Gray bespreken iedere week de – vaak quirky – Instagram-posts van Britney Spears. Nadat de podcast beweerde dat Spears tegen haar wil in een psychiatrische instelling zou zijn opgesloten, groeiden Barker en Gray uit tot
de voorvechtsters van de #FreeBritney-beweging.

Lees ook: hilarische podcasts om je baaldag mee door te komen

Beauty

Fat Mascara

Beautyjournalistes Jessica Matlin en Jennifer Goldstein praten met de nodige sérieux over de nieuwe, soms bizarre beautytrends en ze delen ook hun favoriete producten. Beluister zeker de afleveringen met make-upiconen Bobbi Brown, Charlotte Tilbury en celebritykapper Jen Atkin.

The Emma Guns Show

Emma Gunavardhana’s, kortweg Guns, werkte jarenlang als beautyjournaliste voor verschillende magazines en sloeg in 2016 aan het podcasten. De beauty-experte (met bijzonder aangename stem) praat vrijuit over haar favoriete producten, eerste cosmetische ingreep en hilarische ontmoetingen met slechtgezinde celebrities.

Glowing Up

Hilarisch eerlijke podcast over huidverzorging en make-up van stand-upcomedian Esther Povitsky en schrijfster Caroline Goldfarb. De L.A.-girls nemen geen blad voor de mond en bespreken met evenveel gemak de inhoud van hun make-uptasje als die aanval van diarree na het drinken van een groene smoothie. Pas op: het catchy begindeuntje zit nog de hele dag in je hoofd. Glow glow glow!

Breaking Beauty

Interviews met grote namen uit de beautyscene (Tata Harper, Anastasia, Jen Atkin) wisselen af met afleveringen van ‘The Glow Down’, waarin beautyjournalistes Jill Dunn en Carlene Higgins hun ongezouten mening over nieuwe producten geven.

The Beauty Brains

Dé podcast voor skincare aficionado’s. Cosmetisch scheikundigen Perry Romanowski en Randy Schueller gaan dieper in op de wetenschap achter je favoriete crème, maar laten het vakjargon achterwege. Zo leer je spelenderwijs en met de nodige humor meer over werkzame ingrediënten en welke producten een must zijn voor jouw huidtype.

Waargebeurd

My Favorite Murder

Georgia Hardstark en Karen Kilgariff ontdekten tijdens een feestje in L.A. dat ze een passie delen voor … moord. Vanuit Georgia’s woonkamer begonnen ze hun hilarische ‘true crime comedy podcast’. Daarin lullen ze over allerlei gruwelijkheden, maar ook over hun wilde verleden, Hollywood, relaties, therapie, diëten … Alsof je met je besties op de bank zit. Hun populariteit groeide zo snel dat ze nu – op vraag van hun fans of ‘Murderino’s’ – de wereld afreizen met ‘live podcasts’ en hun eigen podcastnetwerk hebben. Murder made funny.

Death in Ice Valley

In 1970 vinden wandelaars in de Noorse Isdalen-vallei het quasi verkoolde lichaam van een vrouw. In een kluis treft de politie twee koffers vol pruiken, kledij en aantekeningen aan, met vingerafdrukken van dezelfde vrouw. Al snel blijkt dat ze voor haar dood onder allerlei aliassen in heel wat Noorse hotels verbleef. Bijna vijftig jaar later gaan Marit Higraff en Neil McCarthy voor de BBC op zoek naar de waarheid. Een speurtocht van het hoogste niveau, waar ook de luisteraars van de podcasts met plezier aan bijdragen.

Someone Knows Something

De Canadese regisseur en ‘all-round nice guy’ David Rigden zoekt nu al vijf seizoenen naar de waarheid achter allerlei bizarre gebeurtenissen en onopgeloste moordzaken waarmee hij een persoonlijke link heeft. Op z’n typische aardige manier interviewt hij iedereen die ook maar iets met de zaak te maken heeft, en komt zo langzaam elke aflevering een stapje dichter bij de sleutel tot het raadsel.